Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λήμνος ανάμεσα στα 4 νησιά που προβάλλει σήμερα σε αφιέρωμά του ο ιστότοπος In2life

banner roots

Η Λήμνος ανάμεσα στα 4 νησιά που προβάλλει σήμερα σε αφιέρωμά του ο ιστότοπος In2life
18.07.2014 | 07:55

Η Λήμνος ανάμεσα στα 4 νησιά που προβάλλει σήμερα σε αφιέρωμά του ο ιστότοπος In2life

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

 


αναφορές, τα μακροσκελή ή συντομότερα αφιερώματα στη Λήμνο και στο Βόρειο Αιγαίο, από εγχώριες εφημερίδες και έντυπα ηλεκτρονικής ή όχι κοπής.

Σειρά έχει ο γνωστός διαδικτυακός τόπος In2life, που ασχολείται και φιλοξενεί προτάσεις προς τους αναγνώστες του για ταξίδια, ταινίες, βιβλία κτλ και ο ο οποίος εκθειάζει το Β. Αιγαίο και μεταξύ άλλων προορισμών και αυτόν της Λήμνου, ως τόπο καλοκαιρινών διακοπών, χωρίς να παραλείψει, πάντως, έστω με εύσχημο τρόπο να ενημερώσει τους αναγνώστες του, για την "αχίλλειο πτέρνα" της περιοχής, που δεν είναι άλλη από την ταλαιπωρία, για να φτάσει κανείς σ αυτήν...

Σε σημερινό της άρθρο, λοιπόν, με τίτλο "Διακοπές στο Βόρειο Αιγαίο: 4 νησιά...μακριά απ όλα", η Ηρώ Κουνάδη, αναφέρεται αρχικά στην καλοκαιρινή ανεκτίμητη αξία του Β Αιγαίου γράφοντας:

"Τι σκέφτεστε όταν ακούτε Βόρειο Αιγαίο; Τους καταρράκτες της Σαμοθράκης, τα δάση της Θάσου, την ησυχία που ονειρεύεστε για τις διακοπές σας, τις ατελείωτες ώρες ταξιδιού μέχρι να φτάσετε εκεί (οι Αθηναίοι); Η πιο παραγνωρισμένη πλευρά του Αιγαίου κρύβει τις δικές της ασύγκριτες ομορφιές –οι οποίες, με την σειρά τους, δεν… κρύβονται από πλήθη τουριστών αντίστοιχα με εκείνα που κατακλύζουν τα νησιά του Νότου. Οι παροικούντες τον Βορρά έχετε ένα λόγο παραπάνω –αυτόν της μηδαμινής απόστασης– οι υπόλοιποι θυμηθείτε μαζί μας τους λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνετε την θυσία του πολύωρου ταξιδιού".

Το πολύωρο ταξίδι όπως βλέπετε μνημονεύεται, έστω και μέσα από έναν όχι τόσο...κακόηχο συνδυασμό λέξεων. Εξάλλου το άρθρο έχει στόχο την προβολή και τη διαφήμιση των νησιών, αλλά βλέπεται η αλήθεια δεν κρύβεται...

Στην αναφορά της για τη Λήμνο η δημοσιογράφος, δεν φείδεται καλών λόγων:

"Ο Lonely Planet λέει ότι η Λήμνος είναι το τελευταίο εναπομείναν ελληνικό νησί όπου μπορεί κανείς να δει την αυθεντική νησιώτικη ζωή ανέγγιχτη από τον τουρισμό. Κι αυτό από μόνο του λέει πολλά, αν ανήκετε στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που θεωρεί αντιπροσωπευτικό δείγμα νησιώτικης κουλτούρας το καλοκαίρι στη Μύκονο ή την Πάρο.

Πέρα, όμως, από αυτό, η Λήμνος διαθέτει και εκπληκτικές φυσικές ομορφιές: Ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές, καταγάλανες λίμνες που το φθινόπωρο γίνονται… ροζ από τα φλαμίνγκο που κάνουν στάση εδώ στο μεταναστευτικό ταξίδι τους και μια πανέμορφη πρωτεύουσα στη σκιά του γενοβέζικου κάστρου.

Πώς θα πάτε: Αν πρέπει να ξεκινήσουμε από τα κακά νέα, θα σας πούμε ότι ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Λήμνο δεν υπάρχει κάθε μέρα. Ο Ταξιάρχης της NEL Lines αναχωρεί τέσσερις φορές την εβδομάδα από το Λαύριο (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή) και φτάνει στη Λήμνο σε 10 ώρες και 30 λεπτά. Το εισιτήριο κοστίζει 30€ one way. Επίσης, η Aegean μας πετά καθημερινά μέχρι τη Λήμνο σε 50 λεπτά. Οι τιμές κυμαίνονται στα 128€ μετ’ επιστροφής για Σεπτέμβριο και στα 213€ μετ’ επιστροφής για Αύγουστο.

Πού θα μείνετε: Στα όμορφα, φωτεινά και ευρύχωρα δωμάτια του Afrodite Hotel Apartments στη Μύρινα (40€ το δίκλινο τον Αύγουστο) ή στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του ξενοδοχείου Το Κύμα (επίσης 40€ το δίκλινο τον Αύγουστο) στον Μούδρο.

Πού θα φάτε: Εξαιρετική τοπική κουζίνα (δοκιμάστε οπωσδήποτε τον κόκορα με φλωμάρια (τοπικά ζυμαρικά) στον Σώζο, στο χωριουδάκι Πλατύ. Λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες συνοδεία ούζου στο Ουζερί το 11 στη Μύρινα. Σπιτικά μαγειρευτά στον Πλάτανο, κάτω από τη φυλλωσιά του ομώνυμου αιωνόβιου δέντρου, επίσης στη Μύρινα".

Στο τέλος, το άρθρο παραπέμπει τους αναγνώστες, σ ένα παλιότερο αφιέρωμα του ιστότοπου, που μπορείτε να διαβάσετε κι εσείς και το οποίο τιτλοφορείται "Λήμνος: Η κρυφή γοητεία της ομηρικής «ανεμόεσσας»".

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel