Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Υψηλοί προσκεκλημένοι στο «Σπίτι της Ελένης» στο Θάνος με αφορμή την εορτή της Αγίας Παρασκευής

AquaBlue WebBanner 750x150 from970

Apothiki Workshops Banner2 750

Υψηλοί προσκεκλημένοι στο «Σπίτι της Ελένης» στο Θάνος με αφορμή την εορτή της Αγίας Παρασκευής
28.07.2026 | 19:15

Υψηλοί προσκεκλημένοι στο «Σπίτι της Ελένης» στο Θάνος με αφορμή την εορτή της Αγίας Παρασκευής

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το λαογραφικό μουσείο «Το Σπίτι της Ελένης» στο Θάνος, που αποτελεί πλέον σταθερό σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού και της αγροκτηνοτροφικής ζωής της Λήμνου, βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το δημιούργημα του ελληνοαμερικανικού ζεύγους Γιάννη και Ελένης Ψαρά, το οποίο φιλοξενεί την πλούσια συλλογή τους με εκθέματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, υποδέχθηκε ξεχωριστούς επισκέπτες στο πλαίσιο του πρόσφατου εορτασμού της πολιούχου του χωριού, Αγίας Παρασκευής.

Το ζεύγος Ψαρρά, μαζί με την υπεύθυνη της έκθεσης Μαρία Πρασσά, είχαν τη μεγάλη τιμή να φιλοξενήσουν στον χώρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο, τον Μητροπολίτη Αγκύρας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και τον Μητροπολίτη Νιγηρίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Στις εκδηλώσεις έδωσε το «παρών» και η Δήμαρχος Λήμνου, Ελεονώρα Γεώργα, ενώ πλήθος κατοίκων και επισκεπτών περιηγήθηκε στους χώρους του μουσείου, ζωντανεύοντας μνήμες μιας άλλης εποχής και ανανεώνοντας το ραντεβού για τη νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel