Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λήμνου απέσπασε το 2ο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό Ecotrophelia

banner roots

Το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λήμνου απέσπασε το 2ο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό Ecotrophelia
02.07.2014 | 20:30

Το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λήμνου απέσπασε το 2ο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό Ecotrophelia

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

 Το Πανεπιστημιακό Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Λήμνου, κάνει πράξη άλλη μια φορά την εφαρμοσμένη καινοτομία στην παραγωγική διαδικασία και την εξωστρέφεια, δείχνοντας και πάλι το δρόμο, για να διαφανούν επιτέλους νέες προοπτικές την επόμενη μέρας της κρίσης.

Μία απο τις τρεις ομάδες του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου, που συμμετείχαν στον ετήσιο διαγωνισμό οικολογικών και καινοτόμων προϊόντων διατροφής, "Ecotrophelia", κατέκτησε το 2ο βραβείο (800€), ανάμεσα στις 9 ομάδες που συμμετείχαν από τα πανεπιστήμια όλης της χώρας, δημιουργώντας το «Mastinia».

Πρόκειται για κριτσίνια τα οποία παρασκευάστηκαν από τους φοιτητές, παίρνοντας πρώτη ύλη από τη Χίο και μάλιστα δουλεύοντας και σε εκεί εργαστήρια, με κυρίαρχο υλικό τη μαστίχα και παράγωγά της αλλά με διαφορετικές γεύσεις, τέσσερις τον αριθμό.

Μάλιστα, το προϊόν αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά μέσα στο φθινόπωρο.

Την ομάδα που βραβεύτηκε αποτέλεσαν οι φοιτητές:

Στέλιος Παπαδάκης

Δημήτρης Παπακωνσταντινάκης

Αλεξάνδρα Ηρώ Καλουτά

Γκόλφω - Μαρία Δημητροπούλου

Να σημειώσουμε, ότι το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λήμνου, συμμετείχε στον διαγωνισμό με δύο ακόμη ομάδες.

Η μία, σε συνεργασία με την εταιρεία Παυλίδης, έφτιαξε μια ξεχωριστή κρέμα, τύπου "μερέντα", ενώ μία ακόμη, σε συνεργασία με την εταιρεία Apivita, δημιούργησε ένα εξαιρετικό, δροσιστικό ρόφημα, υγιεινό και με αντιοξειδωτική δράση, κατάλληλο για αθλητές.

Το πρώτο βραβείο (1.200 ευρώ και συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «SIAL») απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για το γλυκό σνακ με χαρούπι "Carobites".

Μπράβο στους φοιτητές μας. Δείχνουν να είναι οι πρώτοι, μαζί με τους καθηγητές τους, που πιστεύουν, πως όταν συγκλίνει το πανεπιστήμιο με την επιχειρηματικότητα, τότε μπορεί να συμβούν μαγικά πράγματα...

«εκεί που συγκλίνει το πανεπιστήμιο με την επιχειρηματικότητα συμβαίνουν μαγικά πράγματα» Πηγή: www.lifo.gr
«εκεί που συγκλίνει το πανεπιστήμιο με την επιχειρηματικότητα συμβαίνουν μαγικά πράγματα» Πηγή: www.lifo.gr

 

 


 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το