Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ, έπειτα από πρόσκληση του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας, με στόχο την προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου σε κοινό συνταξιούχων και ταξιδιωτών μεγαλύτερης ηλικίας, μια αγορά με ιδιαίτερη δυναμική για ήπιες και αυθεντικές μορφές τουρισμού.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η διοργάνωση προσέλκυσε περίπου 31.000 επισκέπτες και αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία επαφής με ταξιδιώτες που ήδη γνωρίζουν ή αναζητούν εναλλακτικούς νησιωτικούς προορισμούς πέρα από τα κορεσμένα τουριστικά κέντρα.
Όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου, από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η Σάμος και η Λέσβος είναι ήδη αναγνωρίσιμες στη σουηδική αγορά, ενώ υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τη Λήμνο, καθώς το κοινό φαίνεται να στρέφεται σε λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με αυθεντικό χαρακτήρα και πιο ήρεμο προφίλ.
https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/87447-limnos-sto-rantar-ton-souidon-syntaksioyxon-to-nisi-meso-tou-seniordagen-2026.html#sigProId359af12ff7


























