Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Προβληματικός ο δρόμος Κορνού – Δάφνης | Δρομολογούνται οι εργασίες αποκατάστασης (photos)

banner roots

Προβληματικός ο δρόμος Κορνού – Δάφνης | Δρομολογούνται οι εργασίες αποκατάστασης (photos)
11.06.2014 | 10:28

Προβληματικός ο δρόμος Κορνού – Δάφνης | Δρομολογούνται οι εργασίες αποκατάστασης (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος
Για άλλη μια φορά, ο FM 100 έγινε δέκτης παραπόνων, αυτή τη φορά για την εικόνα που παρουσιάζει ο δρόμος Κορνού – Σαρδές – Δάφνη.
 
Το Επαρχιακό δίκτυο, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στον ασφαλτοτάπητα αλλά ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα χόρτα έχουν κατακλύσει ένα σημαντικό κομμάτι του δρόμου.
 
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν ακροατές, ο δρόμος αυτός οδηγεί στις αμμοθίνες. Σημείο που προσελκύει ένα μεγάλο μέρος τουριστών του νησιού.
 
Ο Fm 100, επικοινώνησε με την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, αφού η συντήρηση του επαρχιακού δικτύου, άπτεται των αρμοδιοτήτων της.
 
Τα νέα που έρχονται από εκεί είναι θετικά, καθώς όπως και προεκλογικά είχε ειπωθεί, στη Λήμνο θα δαπανηθούν συνολικά 850.000€, για χωματατουργικές εργασίες, καθαρισμό τάφρων και οχετών, τεχνικά έργα, ασφαλτικά και σήμανση.
 
Από τα χρήματα αυτά, οι 250.000€ αφορούν εργασίες για το οδικό δίκτυο της Ανατολικής Λήμνου και οι 600.000€ για τη Δυτική Λήμνο.
 
Όπως πληροφορηθήκαμε, οι εργασίες που αφορούν την Ανατολική Λήμνο, αναμένεται να ξεκινήσουν το πολύ σε 3 μήνες, καθώς έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση και μένει μόνο η υπογραφή της σύμβασης.
 
Οι τις εργασίες της Δυτικής Λήμνου, θα καθυστερήσουν καθώς η μελέτη περιμένει την έγκριση.
 
Οι εργασίες που δρομολογούνται αφορούν τα τμήματα
Μύρινα – Αεροδρόμιο,
Μύρινα –Πλατύ – Λιβαδοχώρι,
Ατσική – Δάφνη,
Δάφνη – Κατάλακο,
Σαρδές –Κορνός,
Μούδρο – Πλάκα,
Μούδρο – Σκανδάλι και
Βάρος – Κότσινα.
 
Το κόψιμο των χόρτων δρομολογείται ήδη από το Τμήμα Τεχνικών Εργασιών. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει στη Λήμνο τεχνικός από την Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί το service που πρέπει να γίνει στο πολυμηχάνημα.
 
Τέλος, σε υπογραφή σύμβασης βρίσκεται άλλη μια μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 30.000€, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μήνα και η οποία προβλέπει εργασίες σε τάφρο που βρίσκεται στο δρόμο Κορνού – Σαρδών αλλά και τσιμεντόστρωση στο ίδιο σημείο.
 
Παρόμοιες εργασίες προβλέπονται  στο «Σταυρί»  και στο «Πέταλο», ενώ θα υπάρξει και αντικατάσταση κάγκελων και μπαρών σε διάφορα σημεία.
 
 
Φώτο: Άγγελος Τσαγκάτος
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το