Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι «Ορίζοντες» χαιρετίζουν τις νέες υποδομές προσβασιμότητας σε τρεις παραλίες της Λήμνου

the roots web banners 06

Οι «Ορίζοντες» χαιρετίζουν τις νέες υποδομές προσβασιμότητας σε τρεις παραλίες της Λήμνου
01.11.2025 | 16:46

Οι «Ορίζοντες» χαιρετίζουν τις νέες υποδομές προσβασιμότητας σε τρεις παραλίες της Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ως «σημαντική εξέλιξη για την προσβασιμότητα στη Λήμνο» χαρακτηρίζεται από τον Σύλλογο ΑμεΑ «Ορίζοντες» η ανακοίνωση του Δήμου για τη δημιουργία νέων υποδομών που θα εξυπηρετούν άτομα με κινητικά προβλήματα σε τρεις παραλίες του νησιού!

Στην ανάρτησή του ο Σύλλογος εκφράζει ικανοποίηση για την απόφαση, σημειώνοντας πως τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο του 2026 και θα αφορούν τις παραλίες της Νέας Μάδυτου στη Μύρινα, του Πλατύ και του Ζεματά της Παναγιάς.

Θα περιλαμβάνουν ράμπες πρόσβασης, ξύλινους διαδρόμους, λυόμενα αποδυτήρια, χημικές τουαλέτες για ΑμεΑ, χώρους σκίασης, σήμανση, καθώς και σύστημα τηλεμετρίας και συναγερμού. Παράλληλα, θα διαμορφωθούν και θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, οι τρεις νέες παρεμβάσεις θα προστεθούν στα δύο ήδη υπάρχοντα Seatrack του Ρωμέικου Γιαλού και του Νευγάτη, διευρύνοντας έτσι το δίκτυο προσβάσιμων παραλιών της Λήμνου!

«Οι σημαντικές αυτές υποδομές θα αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού χωρίς διαχωρισμούς ή περιορισμούς», σημειώνει ο Σύλλογος, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία!

IMG 9924

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel