Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πρώτες βοήθειες στην πράξη: Δράση ΚΑΡΠΑ στη ΣΑΕΚ Λήμνου με ανοιχτή συμμετοχή

the roots web banners 06

Πρώτες βοήθειες στην πράξη: Δράση ΚΑΡΠΑ στη ΣΑΕΚ Λήμνου με ανοιχτή συμμετοχή
16.10.2025 | 20:13

Πρώτες βοήθειες στην πράξη: Δράση ΚΑΡΠΑ στη ΣΑΕΚ Λήμνου με ανοιχτή συμμετοχή

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Λήμνου διοργάνωσε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2025 μια σημαντική ενημερωτική και επιμορφωτική δράση για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενισχύοντας τη σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης με την κοινωνική προσφορά και την υγειονομική εκπαίδευση.

Οι σπουδαστές του τμήματος “Διασώστες – Πλήρωμα Ασθενοφόρου” του Γ' εξαμήνου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας κας Μάγκυ Αγγελακοπούλου, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους βασικές τεχνικές ΚΑΡΠΑ, ενώ η δράση ήταν ανοικτή και στο κοινό, δίνοντας την ευκαιρία σε πολίτες και εκπαιδευόμενους να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γυμναστηρίου της Σχολής, με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων και εκπαιδευτών της ΣΑΕΚ, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς με ένα ηχηρό μήνυμα: «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel