Οι εορτασμοί ξεκίνησαν το πρωί με την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου υποδέχθηκε με θερμά λόγια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, κάνοντας αναφορά στη σημασία της ιστορικής μνήμης και της εθνικής ενότητας.
Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων. Σύμφωνα με το επίσημο πρωτόκολλο, στεφάνι κατέθεσε μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία του νησιού.
Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στο Ρωμαίικο Γιαλό την οποία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της πόλης, καθώς και πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του νησιού, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα με παραδοσιακές φορεσιές και έντονο παλμό.
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η παρουσία αντιπροσωπείας από τον Δήμο Λύσης της Κύπρου, με τον οποίο ο Δήμος Λήμνου είναι αδελφοποιημένος. Η κυπριακή συμμετοχή έδωσε έναν διεθνή αλλά και συγκινητικό τόνο στις εκδηλώσεις, υπενθυμίζοντας τους κοινούς δεσμούς και τους αγώνες του ελληνισμού.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης, ο βουλευτής του Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Δουδωνής και εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου.
Η Λήμνος τίμησε για άλλη μια χρονιά με τον πιο ζωντανό και αυθεντικό τρόπο την ιστορική της μνήμη, στέλνοντας μηνύματα ενότητας, περηφάνιας και εθνικής αξιοπρέπειας.
https://limnosfm100.gr/limnos/item/83079-myrina-panigyriki-mathitiki-parelasi-me-diethni-symmetoxi-kai-episimous-proskeklimenous.html?fbclid=IwY2xjawNTiiRleHRuA2FlbQIxMQABHhM-JcserAze-pAnkUemJZVIns_DRw2l9_JNrdqNBw8cOhUxL9rPfjJbqIkb_aem_spP2lyg770kEok7W44rGNg#sigProIdf0d2ceb289