Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκπαιδεύοντας μικρούς διασώστες στο Δημοτικό Νέας Κούταλης
Εκπαιδεύοντας μικρούς διασώστες στο Δημοτικό Νέας Κούταλης
04.06.2014 | 14:27

Εκπαιδεύοντας μικρούς διασώστες στο Δημοτικό Νέας Κούταλης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Δημοτικό Σχολειό της Νέας Κούταλης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Ιουνίου, ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων, ο στρατιωτικός γιατρός κ.Θωμάς Λούκας.

Ο κ. Λούκας, ενημέρωσε μαθητές και δασκάλους του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου πάνω σε θέματα Πρώτων Βοηθειών για ατυχήματα που συμβαίνουν είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι.

Η ενημέρωση είχε βιωματικό χαρακτήρα με τη συμμετοχή πολλών παιδιών. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά εκφράζοντας τα βιώματα και τις απορίες τους με ζωντάνια και ενθουσιασμό.

Κατόπιν επικοινωνίας του Fm 100 με το στρατιωτικό γιατρό, μας ανέφερε ότι "η σημερινή ενημέρωση στα παιδιά της Νέας Κούταλης αποτελεί μια πιλοτική εφαρμογή της δράσης «Εκπαιδεύοντας μικρούς διασώστες», η οποία αναμένεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να εφαρμοστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Λήμνου".

Ήδη, όπως ο κ. Λούκας επεσήμανε, υπάρχουν θετικές ανταποκρίσεις από τον Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Μουτζούρη αλλά και από το νοσοκομείο του νησιού. 

Φώτο: Δημοτικό Σχολείο Νέας Κούταλης

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018