Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Άγιος Ευστράτιος: Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην επαναλειτουργία του πρατηρίου υγρών καυσίμων

the roots web banners 06

Άγιος Ευστράτιος: Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην επαναλειτουργία του πρατηρίου υγρών καυσίμων
14.08.2025 | 09:52

Άγιος Ευστράτιος: Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην επαναλειτουργία του πρατηρίου υγρών καυσίμων

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Μετά από πολύμηνες διαδικασίες και μεθοδευμένες ενέργειες, ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου έλαβε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την απαιτούμενη έγκριση σχεδιαγραμμάτων για τον εκσυγχρονισμό του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Η εξέλιξη αυτή, ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου, το οποίο θα επιτρέψει την επαναλειτουργία μιας κρίσιμης υποδομής που λείπει εδώ και χρόνια από τον Άγιο Ευστράτιο! 

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Ευστρατίου:

Μεγάλη μέρα σήμερα για τον Δήμο και το νησί μας, καθώς μετά από μεθοδευμένες ενέργειες, όπως προστάζει η κείμενη νομοθεσία, έγινε ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα για την επαναλειτουργία του Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων στον Άγιο Ευστράτιο.

Ο Δήμος, δια μέσου της εξουσιοδοτημένης για την σύνταξη της μελέτης εταιρείας «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.», κατέθεσε και έλαβε από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, την απαιτούμενη και απαραίτητη, έγκριση σχεδιαγραμμάτων, με την οποία ανοίγει ο δρόμος προς την υλοποίηση του έργου του εκσυγχρονισμού, που είναι απαραίτητος για την επαναλειτουργία του Βενζινάδικου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος κος Κ. Σινάνης δηλώνει:

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, δεσμευτήκαμε πως τα «ψέματα και τα παραμύθια» προς τον κόσμο του Αηστράτη, έχουν τελειώσει.

Σε ένα μείζον πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους αυτού του τόπου, και έχει καταστεί ζήτημα διαβίωσης, δεν γίνεται να τους «κοροϊδεύουμε». Οφείλουμε να ενεργούμε με πράξεις και όχι με «κούφια λόγια», με διαφάνεια και όχι εν κρυπτώ.

Υποσχεθήκαμε πως το βενζινάδικο θα λειτουργήσει και με την απόφαση αυτή, που εξεδόθη από την Περιφέρεια, ανοίγει ο δρόμος ώστε να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο, απόλυτα νόμιμο και πλήρως λειτουργικό Πρατήριο Υγρών Καυσίμων, για να εξυπηρετείται κάθε Αγιοστρατίτης και κάθε πολίτης που το επισκέπτεται.

Στόχος μας τώρα είναι η άμεση ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που αιτηθήκαμε και ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα είναι και ο φορέας χρηματοδότησης του έργου με 222.100,00 ευρώ.

Κλείνοντας, θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κο Κ. Μουτζούρη, στον Έπαρχο Λήμνου κο Α. Κουτσογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη κο Α. Βλάττα για την συνεργασία τους και στον Προϊστ. του Τμήματος Μεταφορών της Π.Ε. Λήμνου κο Γ. Ελιά για τις ταχείες ενέργειές του, ενστερνιζόμενος το κατεπείγον του θέματος.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel