Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σε επιφυλακή ο Δήμος Λήμνου μετά το σεισμό | Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών

banner roots

Σε επιφυλακή ο Δήμος Λήμνου μετά το σεισμό | Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών
28.05.2014 | 16:14

Σε επιφυλακή ο Δήμος Λήμνου μετά το σεισμό | Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Δήμος Λήμνου και οι υπηρεσίες του εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και συνεχίζουν την προσπάθεια καταγραφής και πρώτης αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τον σεισμό της 24/5/2014.

Μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 350 αιτήματα ελέγχου κτιρίων και ήδη έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 250 κτίρια από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων εκ των οποίων μη κατοικήσιμα κρίθηκαν 99. Τα 18 από αυτά αφορούν σε οικίες που οι κάτοικοι τους έχουν κληθεί να μην τις χρησιμοποιούν και λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο για την διευκόλυνση και φιλοξενία τους εφ’ όσον απαιτείται.

Παράλληλα μετά από επικοινωνία του Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, με τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας κα. Μπέκου, προωθείται η παροχή άμεσης ενίσχυσης στους πληγέντες από το σεισμό της 24ης Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου επικοινώνησε ακόμη με την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κα. Μενδώνη, η οποία και ενημέρωσε ότι θα μεταβεί στη Λήμνο η κα. Δανιά, προϊσταμένη της Εφορίας Νεώτερων Μνημείων, καθώς και κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού υπό τη γενική διευθύντρια του Υπουργείου κα. Βλαζάκη.

Την Τρίτη 27 Μαΐου 2014, με πρωτοβουλία του Δήμου Λήμνου, σε συνεργασία με τη μόνιμη επιτροπή ΤΕΕ Λήμνου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερωτική συνάντηση για τους μηχανικούς του νησιού, σχετικά με τις διαδικασίες ελέγχου και καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 24ης Μαΐου.

Την ενημέρωση στους μηχανικούς έκανε η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, κα. Αργυρού Μαρία.

Ο Δήμος Λήμνου συνεχίζει να βρίσκεται σε επιφυλακή, διαχειριζόμενος τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο νησί μας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το