Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Μαθητές του Αγίου Ευστρατίου φύτεψαν λουλούδια και πρόσφεραν ταΐστρα για τα αδέσποτα

the roots web banners 06

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Μαθητές του Αγίου Ευστρατίου φύτεψαν λουλούδια και πρόσφεραν ταΐστρα για τα αδέσποτα
05.06.2025 | 19:21

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Μαθητές του Αγίου Ευστρατίου φύτεψαν λουλούδια και πρόσφεραν ταΐστρα για τα αδέσποτα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου και η ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε. συνδιοργάνωσαν μια ιδιαίτερη περιβαλλοντική δράση με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του νησιού.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο της παραλίας του οικισμού, περιλάμβανε φύτευση λουλουδιών, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών και το αίσθημα φροντίδας προς το φυσικό περιβάλλον.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και την υποστήριξη του Δήμου, οι μικροί μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό, ενώ σε μια συγκινητική κίνηση, παρέδωσαν στον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου κ. Κωνσταντίνο Σινάνη μια ταΐστρα για τα αδέσποτα ζώα του οικισμού, παρουσία της Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής κας Βασιλικής Πανέρα. Η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας ευρύτερης προσπάθειας για την προώθηση της φιλοζωίας και της αρμονικής συνύπαρξης με τα ζώα στην τοπική κοινωνία.

Ως ένδειξη επιβράβευσης για τη δράση και τη συμμετοχή τους, η ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε., στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προσέφερε γραφική ύλη στους μαθητές, στηρίζοντας έμπρακτα τη δημιουργική τους διάθεση και ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου και η ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, συνδιοργάνωσαν την δράση φύτευσης λουλουδιών με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος προσφοράς και φροντίδας προς το περιβάλλον. Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείο συνοδεία του διδακτικού προσωπικού συμμετείχαν ενεργά και με μεγάλη ευχαρίστηση στην διαδικασία της φύτευσης των λουλουδιών στο πάρκο της παραλίας του οικισμού. Στη συνέχεια, τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου παρέδωσαν στον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου κ. Κωνσταντίνο Σινάνη μια ταίστρα για τα δέσποτα ζώα του οικισμού, παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής κυρίας Βασιλικής Πανέρα , με την δέσμευση αυτή να είναι η αρχή για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την αρμονική συνύπαρξη με τα ζώα που έχουν ανάγκη την αγάπη και την φροντίδα μας.
Τέλος, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε η εταιρεία προσέφερε γραφική ύλη στους μαθητές του σχολείου ως ένδειξη επιβράβευσης για την ενεργό δράση τους και ως κίνητρο για την συνέχιση της σκληρής τους προσπάθειας.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel