Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι θέσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Λήμνου για τα αγριοκούνελα

banner roots

Οι θέσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Λήμνου για τα αγριοκούνελα
14.05.2014 | 15:28

Οι θέσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Λήμνου για τα αγριοκούνελα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με επιστολή του προς την Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους και την Διεύθυνση Δασών Λέσβου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου κάνει γνωστές τις θέσεις του σχετικά με την διαχείριση του αγριοκούνελου.

Η επιστολή αναφέρει: 

"Με τα υπ’ αριθμ. 144/26-2-2014 και 194/17-04-2014 έγγραφα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους προς τον Δήμο Λήμνου, Υ.ΠΕ.Κ.Α. και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, (τα οποία επισυνάπτονται) σας παραθέσαμε τις απόψεις μας για το θέμα της καταπολέμησης των αγριοκούνελων στη νήσο Λήμνο, οι οποίες σχεδόν ταυτίζονταν με τις απόψεις των αγροτών, συμμεριζόμενοι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Καθώς και την θέληση μας για συμμετοχή των κυνηγετικών οργανώσεων στην επιτροπή που συστάθηκε για τα διαχειριστικά μέτρα ελέγχου του πληθυσμού των αγριοκούνελων.

Μετά τη Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Λήμνου, η οποία πραγματοποιήθηκε 4 Μαΐου 2014 και με αφορμή την συνάντηση της επιτροπής για την καταπολέμηση των αγριοκούνελων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2014 στο Υ.ΠΕ.Κ.Α. στην οποία δεν καλέστηκαν οι κυνηγετικές οργανώσεις παρόλο που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι για την επίλυση του προβλήματος, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

  1. Συμφωνούμε απόλυτα με την άποψη της επιτροπής της Λήμνου για αύξηση του ποσού της επιδότησης για την καταπολέμηση των αγριοκούνελων.
  2. Επέκταση των συνεργείων καταπολέμησης και με κυνηγούς άλλων κυνηγετικών συλλόγων, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι ελεγχόμενα καλά σχεδιασμένα και κατά την διάρκεια της νύχτας. Αυτό προϋποθέτει να επιδοτηθεί ο κυνηγετικός σύλλογος Λήμνου για την πρόσληψη νέων θηροφυλάκων και έμμισθων συνοδών, των νυχτερινών συνεργείων. Τονίζουμε την καταπολέμηση των αγριοκούνελων
  3. κατά μόνο από νυχτερινά συνεργεία διότι φέρνει καλύτερα αποτελέσματα (αφού το συγκεκριμένο είδος κινείται κατά την διάρκεια της νύχτας) και παράλληλα προστατεύει τα υπόλοιπα είδη της άγριας πανίδας και κυρίως την νησιώτικη πέρδικα, που την συγκεκριμένη περίοδο Απρίλιο –Αύγουστο βρίσκεται στην αναπαραγωγική περίοδο.
  4. Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι θα πρέπει να συμμετέχουμε στην επιτροπή του Υ.ΠΕ.Κ.Α. ή σε οποιαδήποτε επιτροπή συσταθεί με θέμα την καταπολέμηση των αγριοκούνελων.
  5. Όσον αφορά τα υπόλοιπα διαχειριστικά μέτρα τα οποία συζητήθηκαν και προτάθηκαν από την επιτροπή, μας βρίσκουν σύμφωνους".                  

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το