Η σημαία του σχολείου και ομάδα μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών συμμετείχαν στους επετειακούς εορτασμούς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Συμμαχικό Νεκροταφείο του Μούδρο και παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση και την τελετή που ακολούθησε.
Οι στενοί δεσμοί του σχολείου με την Αυστραλία, με τα σχολεία της μακρινής Ηπείρου, με τους Λημνιούς μετανάστες μεγεθύνουν τη σημασία και το νόημα της ημέρας. Η σχολική κοινότητα απέτισε φόρο τιμής σε όσους εθελοντές πολεμιστές άφησαν την τελευταία τους πνοή σε αυτή τη γη που τους αγάπησε και τους φιλοξένησε με σεβασμό πάνω από έναν αιώνα.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων το σχολείο αποδεχόμενο την πρόσκληση της κ. Αργυρώς Μουμτζίδου, εκπρόσωπο του φορέα ΠΟΛΥΓΛΩΤΤΗ ΠΟΛΙΣ και στα πλαίσια της ενεργού πολιτειότητας υποδέχθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεών του μαθητές των τριών γυμνασίων της ΛΗΜΝΟΥ σε μια συζήτηση που είχε ως αφόρμηση τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο και τη θυσία των ΑΝΖΑC, αλλά κεντρικός άξονάς της ήταν η ΕΙΡΗΝΗ ως πηγή ζωής, ανάπτυξης και πολιτισμού.
Τι κάνουμε καθημερινά, για να βιώσουμε στην πράξη την ειρήνη; Πώς το σχολείο την προάγει; Ποιο το χθες και το σήμερα των εμπολέμων κρατών; Πώς η επέτειος των Anzac δίνει γόνιμη τροφή για σκέψη; Αυτά και άλλα πολλά συζήτησαν οι μαθητές των Γενικού Λυκείου Μούδρου, Γυμνασίου Μύρινας, Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου και Γυμνασίου Μούδρου "Αργύριος Μοσχίδης" με αφορμή την επέτειο των ANZAC και τις μνήμες των πολέμων του 20ου και 21ου αιώνα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή αποσπάσματος του ντοκυμαντέρ ANZAC. LEMNOS. 1915 το οποίο προλόγισε η παραγωγός του κ. Elizabeth Kaydos.
Η διευθυντήρια του σχολείου κ. Παπαπαναγιώτου στην ανακοίνωση της επίσης αναφέρει:
Ευχαριστούμε θερμά τις Διευθύντριες, τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών γυμνασίων της Λήμνου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και μετέβησαν στο σχολείο μας, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Μούδρου που με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη δημιουργό των υπέροχων αναθηματικών κάδρων που κόσμησαν την εκδήλωση μας και να της εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας. Τέλος, ευχαριστούμε το Δήμο Λήμνου υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση.
https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/79537-to-geniko-lykeio-moydrou-timise-tin-epeteio-ton-anzac.html#sigProId48422f7c06
























