Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ανολοκλήρωτη θεωρεί τη χθεσινή συζήτηση για τα αιολικά πάρκα ο Δήμος Λήμνου
Ανολοκλήρωτη θεωρεί τη χθεσινή συζήτηση για τα αιολικά πάρκα ο Δήμος Λήμνου
16.04.2014 | 15:06

Ανολοκλήρωτη θεωρεί τη χθεσινή συζήτηση για τα αιολικά πάρκα ο Δήμος Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανολοκλήρωτη θεωρεί τη χθεσινή συζήτηση για τα αιολικά πάρκα ο Δήμος Λήμνου.

Το δελτίο τύπου του Δήμου Λήμνου αναφέρει:

"Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής παρέστη την Μεγάλη Τρίτη, στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Θέμα της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου ήταν η έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «ΑΣΠΗΕ, συνολικής ισχύος 706 MW, στις νήσους Λήμνο, Λέσβο και Χίο και Ηλεκτρονική Διασύνδεσή τους στο Ηπειρωτικό Σύστημα».

Ο Δήμαρχος Λήμνου παρουσίασε τις απόψεις του δήμου και των τοπικών φορέων που ομόφωνα απορρίπτουν το τεράστιο μέγεθος των, προς αδειοδότηση, αιολικών πάρκων επιδιώκοντας την αξιοποίηση του αιολικού δυναμικού της Λήμνου με σεβασμό στον τόπο και όφελος της κοινωνίας.

Η συζήτηση του θέματος ξεκίνησε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και δεν ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. στις 29 Απριλίου 2014".

Επίσης, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων επισημένει:

"Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με διαδοχικές αποφάσεις των συνελεύσεων, έχει ταχθεί εναντίον της φαστ-τρακ νομοθεσίας και των φαραωνικών επενδύσεων που στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης, έρχονται να προσβάλλουν βάναυσα το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Δύο τέτοιες επενδυτικές προτάσεις συζητιούνται σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο: η επένδυση στο Κάβο Σίδερο Λασιθίου και οι ανεμογεννήτριες στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι και στις δύο περιπτώσεις "επενδύσεων" έχουν αντιδράσει τοπικοί φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και η επιστημονική κοινότητα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ζητάμε την αναβολή της συζήτησης του ΚΑΣ και τη δημοσιοποίηση νέας ημερομηνίας ώστε να μπορούν να παραβρεθούν και να εκθέσουν τις απόψεις τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

Ζητάμε την απόσυρση των διατάξεων των νόμων περί φαστ-τρακ του Υπουργείου Ανάπτυξης και κάθε διάταξης που ψαλιδίζει τον αρχαιολογικό νόμο και τη συνταγματική επιταγή προστασίας των μνημείων και ανοίγει το δρόμο σε “ιδιωτικούς” όρους πολεοδόμησης, χρήσης γης και προστασίας των μνημείων, όπως στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό, στο Κάβο Σίδερο Λασιθίου, στην Ακαδημία Πλάτωνος και αλλού".

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018