Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τα αιολικά πάρκα της Λήμνου (mp3)
Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τα αιολικά πάρκα της Λήμνου (mp3)
16.04.2014 | 14:45

Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τα αιολικά πάρκα της Λήμνου (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Πραγματοποιήθηκε τελικά εχθές, μετά από δύο αναβολές, η συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η αίτησης του ομίλου «Iberdrola - Ρόκας» για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στη Λήμνος.

Στην Αθήνα είχε μεταβεί ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, προκειμένου να  είναι παρών στη συζήτηση όπως επίσης εκπρόσωποι του ομίλου «Ανεμόεσσα» αλλά και ο Πρόεδρος του ΟΛΣΥ, Αντώνης Καραγιάννης.

Το θέμα της Λήμνου τελικά συζητήθηκε στη 1.40, ξημέρωμα Τετάρτης, με τους εκπροσώπους του νησιού να βρίσκονται στο κτήριο που εδρεύει το ΚΑΣ, από τις 8 το απόγευμα της Τρίτης.

Σήμερα το πρωί, για το θέμα αυτό μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100, η κα Παλαιολόγου, μέλος του Δ.Σ της Ανεμόεσσας.

Η κα. Παλαιολόγου, εκτός των άλλων, επεσήμανε τρία πράγματα, πρώτον ότι οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή, δεύτερον ότι υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία αφού είχαν κληθεί από τις 8 το απόγευμα και τελικά τους δέχθηκαν μετά  την αλλαγή της μέρας και τρίτον ότι η εταιρία «Iberdrola - Ρόκας» παρότι είχε το φάκελο με την εισήγηση της εφορίας, δεν δέχθηκαν το δώσουν στους εκπροσώπους της Λήμνου, λέγοντας ότι δεν ήταν η τελική.

Η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, πιθανότατα να εκδοθεί τέλος Απριλίου, ενώ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού το ΚΑΣ διατηρεί τη δυνατότητα να απορρίψει αίτημα του ομίλου για τοποθέτηση ανεμογεννητριών ακόμα και με το αιτιολογικό της οπτικής επιβάρυνσης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

Ακούστε τα όσα ανέφερε για το θέμα η κα. Αλίκη Παλαιολόγου

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018