Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έκθεση πεπραγμένων από την Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου

banner roots

Έκθεση πεπραγμένων από την Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου
16.04.2014 | 08:52

Έκθεση πεπραγμένων από την Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Απολογισμό πεπραγμένων πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου μετά την Γενική Συνέλευση της 31ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Στην έκθεση, την οποία η ένωση κοινοποίησε αναφέρει:

«Περάσανε ήδη 6 μήνες από την Γενική Συνέλευση της 31.09.2013 στην οποία η Ένωση μας, αλλάζοντας σελίδα στην μέχρι τώρα πορεία της, εξέλεξε καινούργιο ΔΣ, δίνοντας του σαφή εντολή να στηρίξει και να υποστηρίξει στην τοπική κοινωνία του νησιού μας, στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και γενικότερα στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, το επαγγελματικό μας όργανο, την Ένωση μας, αλλά και το νησί μας, τη Λήμνο.

Εμείς, λαμβάνοντας αυτή την εντολή, και βλέποντας την επείγουσα ανάγκη να κινηθούμε άμεσα και αποφασιστικά, για το καλύτερο, πραγματοποιήσαμε σειρά δράσεων, που σήμερα, ερχόμαστε να συνοψίσουμε και να σας υπενθυμίσουμε.

Οι δράσεις αυτές, έχοντας αυστηρό κριτήριο την επαγγελματική μας ιδιότητα, σαν άνθρωποι του τουρισμού στο νησί, αλλά και την απόλυτη ευαισθησία μας προς την κοινωνία, επεκτάθηκαν σε πάρα πολλούς τομείς, που απ αρχής διαπιστώσαμε ότι υπήρχε έλλειμμα.

Πολλές φορές, μέσα σε 6 μήνες, κατηγορηθήκαμε για μονομανία, εσωστρέφεια, ή και λανθασμένη αντίληψη των δεδομένων του νησιού μας. Όμως η πορεία, ο χρόνος και το αποτέλεσμα, πάντα δείχνει το σωστό και το λάθος στους χειρισμούς.

Αγαπητοί Συνάδερφοι, αυτούς τους τελευταίους 6 μήνες, και με ελάχιστα έως ανύπαρκτα έσοδα, η Ένωση μας συμμετείχε σε 4 τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Philoxenia Θεσσαλονίκης, Διεθνή έκθεση Σμύρνης , με δικό μας περίπτερο , Διεθνή έκθεση Emitt Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Canakkale αλλά και στο περίπτερο της περιφέρειας μας, Διεθνή έκθεση ITB Berlin).

Τα αποτελέσματα αυτών των εκθέσεων και οι επαφές που έγιναν, μοιράστηκαν σε όλα τα ενεργά μέλη μας, για την ανάλογη αξιοποίηση τους, όσον αφορά τα καταλύματα τους.

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά σε συνολική κίνηση πραγματοποιήσαμε ταξίδι με πλήθος επαφών στη γειτονική πόλη της Τουρκίας Canakkale. Η πλήρως επιτυχημένη συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων και Επενδυτών Canakkale, ήταν το αποτέλεσμα αυτού του ταξιδιού, στο οποίο σημειωτέον, συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, του Δήμου μας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Β Αιγαίου , του Εμπορικού Συλλόγου Μύρινας καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου του νησιού μας, με πολύ υψηλό επίπεδο αντιπροσώπευσης από όλους τους παραπάνω φορείς.

Με όλους αυτούς μοιραστήκαμε το κοινό όνειρο της ανάπτυξης των σχέσεων του νησιού μας και της εξωστρέφειας, που πρέπει να μας ορίζει, όντας «απομονωμένοι» και αποκλεισμένοι στη μέση του Αιγαίου. Από το ταξίδι αυτό αποκομίσαμε πάρα πολύ σημαντικά οφέλη για όλους μας, και ειδικά για τον κλάδο μας, βλέποντας σημαντικές συνεργασίες που θα αποδώσουν πάρα πολλά στο κλάδο μας, κατ αρχήν, αλλά και σ όλο το νησί.

Παράλληλα, η Ένωση μας, δημιούργησε CD παρουσίασης των καταλυμάτων μας, το οποίο, έγινε σε 3 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά και Τούρκικα, ενώ ετοιμάζεται και στα Ρώσικα, τα οποία Cd, παρουσιάζουν και μερικά από τα σημαντικότερα σημεία τουριστικής αξίας στο νησί μας.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται και πλατφόρμα ανάδειξης του νησιού μας που θα παρουσιαστεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου μας και στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν και όποιοι από τους υπόλοιπους επαγγελματίες του νησιού μας επιθυμούν. Της πλατφόρμας αυτής, ήδη πρώτα της σημεία έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην σελίδαwww.limnohoteliers.com, εκπροσωπώντας όλους μας με 100% επαγγελματικό τρόπο.

Με ενέργειες της Ένωσης μας, προετοιμάσαμε όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία για την ένταξη του νησιού μας στο πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης Visa up on arrival στις πύλες εισόδου του νησιού, σε τουρίστες τρίτων χωρών, ( Τουρκία, Ρωσία κλπ).

Όλο αυτό το υλικό, δόθηκε στον Δήμο Λήμνου για να στηριχθεί προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Στο διάστημα αυτό, κάναμε επαφές με τους αντιπροσώπους των Αλεβιτών, που θέλουν να αναδείξουν τον τάφο του δασκάλου τους Niyazi Misri, που βρίσκεται στην Μύρινα . Οι επαφές αυτές μας έδειξαν τρόπους διαχείρισης από την κοινωνία μας και από τις αρχές μας, για αυτό το τόσο σημαντικό πολιτιστικό και πολιτισμικό δεδομένο που βρίσκεται στο νησί μας.

Αυτό το διάστημα, συμμετείχαμε, ενεργότατα, στις συσκέψεις όπου ο Δήμος μας, η ΑΝΕΛ ή η ΑΜΚΕ μας ζήτησε, καταθέτοντας έγγραφες προτάσεις για όλα τα θέματα που αφορούν εμάς, σαν επαγγελματικό όργανο, αλλά και το νησί μας γενικότερα (δράσεις τουριστικής προβολής, παρουσίαση στις κρουαζιέρες, beach bars και χρήση αιγιαλών και παραλίας κλπ).

Δημιουργήσαμε το «καλάθι προιόντων της Λήμνου» σε συνεργασία με την πλειοψηφία των παραγωγικών επιχειρηματιών του νησιού μας, στήνοντας ένα καινούργιο τουριστικό προϊόν για το νησί, προβάλλοντας την μακραίωνη παραγωγή μας. Ο αγροτουρισμός εξάλλου, είναι ένα πάρα πολύ καλόproject, που πρέπει να εκμεταλλευθούμε, όντας από τα αρχαία χρόνια δεμένοι με την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή .

Προετοιμάσαμε την έλευση νέων, μεγάλων τουριστικών πρακτορείων (Kuoni 28/04, Labyrinth 24/04 κλπ) στο νησί μας, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση νέων τουριστικών ομάδων προς εμάς .

Ταυτόχρονα θέσαμε τις βάσεις ,και το ψηφίσαμε και στη Γενική Συνέλευση μας, για την τουριστική εκπαίδευση, ξεκινώντας μέσα από τα σχολεία μας. Σε συνεργασία με διευθυντές σχολείων, καθηγητές και του σύμβουλου εκπαίδευσης (τις ερχόμενες ημέρες), θα φτιάξουμε από κοινού πρόγραμμα για τους μαθητές κυρίως της Β και Γ Λυκείου, βοηθώντας τα παιδιά μας, στην καλύτερη επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού .

Η ένωση μας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα επιχειρήσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα της ΕΕ., ERASMUS+, με σκοπό την έλευση εξειδικευμένου τουριστικά προσωπικού, την περαιτέρω εκπαίδευση την δικιά μας και του προσωπικού μας, με βάση την τουριστική προσωπικότητα του νησιού μας.

Σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια του Canakkaleτης Τουρκίας , του San Antonio Karthagena της Μurthia της Ισπανίας, και ενός Κυπριακού πανεπιστημίου ή της σχολής Le Monde της Αθήνας, θα "φτιάξουμε" προσωπικό στα δικά μας μέτρα, για τα δικά μας καταλύματα.

Αυτό το προσωπικό θα εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά, δικών μας παιδιών, ώστε στο εγγύς μέλλον να ξεκινήσουν νέες φουρνιές νέων μας, που να μπορούν επάξια με τους ισχυρότερα τουριστικούς ( Ελληνικούς και μη ) προορισμούς να στηρίξουν την Λήμνο μας, τουριστικά, στο επίπεδο των υψηλών υπηρεσιών, που οι πελάτες μας, και οι tour operators απαιτούν.

Σαν προεδρείο, συμμετείχαμε εξ ολοκλήρου στην ίδρυση του συλλόγου “Lemnos Friends of Anzac”. Αυτός ο Σύλλογος δημιουργήθηκε, μαζί και με τη συμμετοχή πολλών  προσωπικοτήτων του νησιού μας, βοήθησε δε πάρα πολύ στον εορτασμό του Anzac στο νησί μας, προσκαλώντας πρέσβεις (Robert Peck, πρέσβης του Καναδά), Πρόξενους (κ. Μαρί Βασιλικού, επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στο Β. Αιγαίο) προσωπικότητες (κ. Τάσος Ιωαννίδης, δημιουργός όπερας με θέμα το Anzac και τη σχέση της Λήμνου σ αυτό) πάρα πολλούς πανεπιστημιακούς (πχ κ. Δημήτρης Σκάλκος κλπ) καθώς και πάρα πολλούς διεθνείς συμμετέχοντες σ αυτό το θέμα που μας αφορά, (Captain Simon Ottaviano, Defence Attache of Australian Embassy in Ankara, Martin Lieper, region al supervisor of CWGC for Greece and Balkans κ.α.

Σκοπός του συλλόγου αυτού είναι να δοθεί στην Λήμνο η θέση που της αξίζει στην ιστορία των κρατών της Κοινοπολιτεία , με ότι αυτό μπορεί να μας αποφέρει από αυτή την παγκόσμια αναγνώριση.

Αγαπητοί Συνάδερφοι.

Στην τελευταία μας Γενική Συνέλευση από κοινού ψηφίσαμε να στηρίξουμε, την ανάγκη του τόπου μας για κοινή Συλλογική δράση, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη του νησιού μας, μέσω της τουριστικής ανάπτυξης.

Θεωρούμε ότι μέχρι στιγμής, βαδίζουμε, για πρώτη φορά, με σωστά και σίγουρα βήματα, προς αυτόν τον σκοπό. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις ανάγκες μας, τα λάθη του παρελθόντος, την έλλειψη τουριστικής πολιτικής, καθώς και την ανύπαρκτη στήριξη προς το νησί μας από την κεντρική εξουσία.

Παλεύουμε, συμμετέχοντας και ελέγχοντας όλες τις κινήσεις που γίνονται για την διόρθωση της ανύπαρκτης συγκοινωνίας μας, και της επαφής με τη στεριά. Μέσα στις δύσκολες εποχές που περνάει η χώρα μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι, προσπαθούμε, και παλεύουμε, να διορθώνουμε πράγματα, ώστε να φτάσουμε το νησί μας, με σταθερά βήματα και αποδοχή από την κοινωνία μας, ψηλά , όπως αξίζει στη Λήμνο μας».

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το