Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Βράβευση του Γενικού Λυκείου Μούδρου στα Bravo Schools

the roots web banners 06

Βράβευση του Γενικού Λυκείου Μούδρου στα Bravo Schools
11.06.2024 | 22:05

Βράβευση του Γενικού Λυκείου Μούδρου στα Bravo Schools

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Τρίτη, 11 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις και οι παρουσιάσεις των δράσεων που διακρίθηκαν στον 7ο Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό Bravo Schools που εντάσσεται στην πρωτοβουλία  “in action for a better world-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο”, υλοποιείται σε συνεργασία με το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου (World’s Largest Lesson - αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO σε διεθνές επίπεδο  και στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.  

Στόχος  είναι η διαμόρφωση Ενεργών Πολιτών του Αύριο, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου συμμετείχε κατά τη φετινή χρονιά με 4 δράσεις του.

  ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ / ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ : Το Μουσείο του '21  (Στόχος: Ποιοτική εκπαίδευση) 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Βιώσιμες πόλεις (Στόχος: Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες)

 ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ : Ο Λυκειακός Παλμός του Μούδρου (Στόχος: Ποιοτική Εκπαίδευση)

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  : Γεννημένη Γυναίκα (Στόχος: Ισότητα των φύλων) 

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου ήταν ένα από τα 12 σχολεία που σε σύνολο 871 δράσεων που είχαν κατατεθεί απέσπασε βραβείο για τη δράση του «Το Μουσείο του ‘21» στον άξονα Ποιοτική Εκπαίδευση με συντονίστρια την εκπαιδευτικό κ. Ταραμάνη Λιζέτα.

Ο βασικός άξονας σχεδιασμού ήταν η χρήση εικονικών περιβαλλόντων που θα προσφέρουν προσωπικές εμπειρίες στους μαθητές. Αναπτύχθηκε ένα εκπαιδευτικό σενάριο, το οποίο πλαισιώθηκε με περαιτέρω διερευνητικές δραστηριότητες ως συμπλήρωμα της μαθησιακής διαδικασίας στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα.

Για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα της εικονικής πραγματικότητας, αποφασίσθηκε τα εκθέματα που θα περιλαμβάνονται στο εικονικό μουσείο και αφορούν τους ήρωες, τον εξοπλισμό και την ενδυμασία του 1821 να είναι από ιστορικά βιβλία, από έγκυρες πηγές στο διαδίκτυο, από γνωστούς καλλιτέχνες και ζωγράφους.

Για το εκπαιδευτικό υλικό χρησιμοποιήθηκε η τεχνητή νοημοσύνη στη δημιουργία βίντεο που ενωματώθηκαν στο εικονικό μουσείο, με την εφαρμογή : https://www.myheritage.gr/deepstories/  

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός επισημαίνει ότι με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης οι μαθητές εμπλέκονται σε μια διαδικασία όπου το ζητούμενο είναι να ενεργοποιηθεί η κριτική τους σκέψη και να προσεγγίσουν τις επετειακές  γιορτές και την ιστορία της ελληνική επανάστασης μέσω της τέχνης. Ο κριτικός θεατής αναγνωρίζει όχι μόνο να περιγράφει, αλλά και να ερμηνεύει το περιεχόμενο της εικόνας, βγαίνοντας από το πλαίσιο της μάθησης αποκλειστικά μόνο μέσω πληροφοριών.

Στη δημιουργία του εικονικού μουσείου συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄Λυκείου :

Βαρίτης Μάρκος

Δημητροπούλου Μαρία

Ζαρωμένος Γιώργος

Καβαλέρης Κωνσταντίνος

Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος

Μπατσούλη Μελίνα

Μπεκρής Μανώλης

Πλωμαρίτη Νίκη

Ταρσή Ραφαηλία

Τέλλιος Σωτήρης

Χαβιά Ασπασία

Χασάπη Δέσποινα

Στη διαδικτυακή βράβευση συμμετείχαν η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Μούδρου κ. Παπαπαναγιώτου Μαρία, η εκπαιδευτικός κ. Ταραμάνη Λιζέτα και οι μαθήτριες και μαθητές Ζαρωμένος Γιώργος, Μπατσούλη Μελίνα, Ταρσή Ραφαηλία, Τέλλιος Σωτήρης και Χασάπη Δέσποινα.

Η Διεύθυνση του σχολείου συγχαίρει θερμά την εκπαιδευτικό και τους μαθητές και θεωρεί πολύ ουσιαστική τη συμπόρευση της ιστορικής γνώσης με την τεχνολογική πρόοδο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel