Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ταχύπλοο στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη

the roots web banners 06

Ταχύπλοο στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη
04.06.2024 | 21:45

Ταχύπλοο στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τις θερινές «άγονες» γραμμές του Βορείου Αιγαίου. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται τη χρονική περίοδο από 8 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου. 

Όπως έγραψε πριν λίγο η ιστοσελίδα «Στο Νησί», την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί, ο διαγωνισμός για τις θερινές «άγονες» γραμμές του Βορείου Αιγαίου. Ο διαγωνισμός,  αφορά ουσιαστικά την γραμμή Θεσσαλονίκη – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος. 

Όμως «μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα» κι έτσι η εταιρεία που θα αναλάβει την εξυπηρέτηση της γραμμής θα πρέπει να κάνει ένα δρομολόγιο την εβδομάδα στην γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη, χωρίς να εισπράττει μίσθωμα. Το συνολικό ποσό που θα διαθέσει το υπουργείο Ναυτιλίας ανέρχεται στα 3,8 εκατ. ευρώ.

Το πλοία που γίνονται δεκτά για το διαγωνισμό, οι ελάχιστες δυνατότητες που πρέπει να έχουν είναι: 1) να μεταφέρουν  350 επιβάτες του καλοκαίρι, 2) ολικό μήκος  100 μέτρα, 3) επιφάνεια φόρτωσης παντός τύπου οχημάτων 400 τ.μ. και 4) την δυνατότητα φόρτωσης φορτηγών 200 τ.μ.

Το πλοίο θα ξεκινήσει να εξυπηρετεί την γραμμή Θεσσαλονίκη – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος στις 8 Ιουλίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να εκτελεί και ένα δρομολόγιο την εβδομάδα στην γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel