Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Λήμνο η Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου | Συνάντηση με τη Δήμαρχο

the roots web banners 06

Στη Λήμνο η Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου | Συνάντηση με τη Δήμαρχο
03.06.2024 | 10:50

Στη Λήμνο η Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου | Συνάντηση με τη Δήμαρχο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα είχε το Σάββατο 1 Ιουνίου συνάντηση με την Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Μιχάλα, παρουσία επίσης του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων ΑμεΑ "Ορίζοντες" κ. Παλαιολόγου Κυριαζή και της Διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας κ. Γεσθημανής Κατεβαινίδου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ποικίλα θέματα, με έμφαση στη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, η οποία βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Αντηλλάγησαν απόψεις για τη λειτουργιά των ειδικών σχολείων σε διοικητικό επίπεδο και αναφορικά με τις κτιριακές τους υποδομές και υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας ΚΔΑΠ για ΑμεΑ στο νησί , έργο που χρήζει άμεσης ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρόσφατη υποβολή πρότασης προς το Υπουργείο Τουρισμού για τη χρηματοδότηση της προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ και ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα σε τρεις επιπλέον παραλίες και πρόσθεσε ότι σταδιακά δημοτικά κτίρια και κοινόχρηστοι χώροι θα γίνουν πιο φιλικά προς τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η Πρόεδρος από την πλευρά της περιέγραψε αναλυτικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ για την κίνησή τους μέσα στην πόλη και έκανε λόγο για την υποχρέωση συμμόρφωσης των καταστημάτων και των καταλυμάτων στα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για προσβάσεις και την εν γένει καλυτέρευση της παροχής υπηρεσιών σε αυτά.

Η Δήμαρχος και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, η οποία εδρεύει στη Χίο, συμφώνησαν να συνεργαστούν για την προώθηση θεμάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για τα ΑμεΑ στον Δήμο μας.

1εικόνα Viber 2024 06 03 10 02 30 409

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel