Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο Μούδρου: «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη»

the roots web banners 06

Γυμνάσιο Μούδρου: «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη»
19.12.2023 | 09:12

Γυμνάσιο Μούδρου: «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

«Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη»: Το Γυμνάσιο Μούδρου συμμετείχε από 15-17 Δεκεμβρίου 2023, στη μαθητική προσομοίωση εργασιών του ΟΗΕ με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στα εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Το σχολείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Οι μαθητές και μαθήτριές μας της Β΄ και Γ΄ τάξης: Δέσποινα Κεχαγιά, Βέρα Καλλιπολίτου, Ελπίδα Γαργαλή, Κατερίνα Ψαρρή, Φωτεινή Καρίπη, Αργύρης Κεχαγιάς, Ηλίας Κυριαζής, Στέλλα Μπαλτζή, Αθηνά Παπαδόπουλου και Αρετή Κουντούρη-Αρναούτη ένιωσαν για λίγο διπλωμάτες και συμμετείχαν ενεργά στις εργασίες των ομάδων τους. Συνολικά, συμμετείχαν 620 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία όλης της χώρας. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί: Θεοδώρα Λυμπέρη και Χριστίνα Καραογλάνη.

Εκτός από το υποχρεωτικό πρόγραμμα, το ταξίδι αποτέλεσε μορφωτική και ψυχαγωγική εμπειρία, με επισκέψεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, όπου «ανεβάσαμε» μικρά αποσπάσματα από την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων, στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου «γυρίσαμε» μια μικρού μήκους ταινία, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, όπου περιηγηθήκαμε με ξενάγηση στα εκθέματα. Επίσης, το ταξίδι μας είχε άρωμα, γεύση και χρώμα Θεσσαλονίκης: Άγιος Δημήτριος και Αγία Σοφία, Λευκός Πύργος, Κάστρα, Άνω Πόλη, «Ομπρέλες», Χριστουγεννιάτικο χωριό κ.ά.

Στο κλείσιμο της προσομοίωσης και στην τελική εκδήλωση στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο σχολείο μας και η επικεφαλής του προγράμματος, κ. Παρούλα Νάσκου-Περράκη, καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Διεθνών οργανισμών, μας δώρισε το εξαιρετικό έργο της για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Την ευχαριστούμε θερμά για την τιμή! Επίσης, ο κ. Δημήτριος Φατούρος, εκπρόσωπος Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του Διεθνούς Οργανισμού ΟΗΕ, μίλησε με θερμά λόγια για την εκπροσώπηση σχολείων της Λήμνου στην Προσομοίωση και φωτογραφήθηκε με την ομάδα μας.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές του προγράμματος Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη - Students as Diplomats για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία στους χώρους της Προσομοίωσης. Θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, που συνέβαλε ουσιαστικά στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού και μας έδωσε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε επάξια τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο! Επίσης, ευχαριστούμε πολύ και συγχαίρουμε τις οικογένειες των «διπλωματών» μας για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη μαθητική προσομοίωση.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στις εταιρείες Seajets και Blue Star Ferries για την ασφαλή μεταφορά μας στους προορισμούς και για την προσφορά των εισιτηρίων μας. Τέλος, ευχαριστίες στην Petrides travel (και στους οδηγούς μας κ. Φώτη και κ. Νίκο) για την οργάνωση του ταξιδιού μας όπως το είχαμε ονειρευτεί!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel