Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κυριακάτικη βόλτα στο Κάστρο με αφορμή τη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

banner roots

Κυριακάτικη βόλτα στο Κάστρο με αφορμή τη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»
28.05.2023 | 12:51

Κυριακάτικη βόλτα στο Κάστρο με αφορμή τη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στο πλαίσιο της επετειακής επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για το έτος 2023, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου προγραμμάτισε φέτος για πρώτη φορά εκδηλώσεις στην Λήμνο για τις 27 και 28 Μαΐου 2023.

   Το Σάββατο 27 Μαΐου, με τη συνοδεία της αρχαιολόγου κ. Στυλιανής Ποιμενίδου, πραγματοποιήθηκε περιήγηση σε μνημεία της πόλης της Μύρινας και σε θέσεις όπου κατά το παρελθόν οι ανασκαφές αποκάλυψαν σπουδαίες αρχαιότητες. Ως σημείο συνάντησης ορίστηκε η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου της προϊστορικής Μύρινας. Ο περίπατος, δια της κεντρικής αγοράς της πόλης, κατέληξε στο Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού, στον τούρκικο γιαλό.

    Την Κυριακή, 28 Μαΐου, με τη συνοδεία της αρχαιολόγου κ. Μάλαμας Μαρή, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο εμβληματικό μνημείο του Φρουρίου, και στα οθωμανικά μνημεία, να τα γνωρίσουν  από κοντά, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον αλλά και το γραφικό αστικό τοπίο, μέσα στο οποίο διατηρούνται οι εν λόγω αρχαιότητες.

 Επιπλέον, περιηγήθηκαν στον χώρο που παλαιού λιμανιού της Μύρινας, όπου  κατά την ύστερη οθωμανική περίοδο ήκμασε μουσουλμανική συνοικία, από την οποία διατηρούνται δύο κρήνες, η κρήνη επί της οδού Π. Κυδά και η κρήνη στην ιδιοκτησία Παντελιά, καθώς και κτιριακά κατάλοιπα ενός μουσουλμανικού μοναστηριακού συγκροτήματος(χώρος σύναξης δερβίσιδων- Sema hane) και η μνημειακή είσοδος στο συγκρότημα -KemerliGiris.

Ως σημείο συνάντησης για την περιήγηση στο Φρούριο της Μύρινας και στα οθωμανικά μνημεία, είχε οριστεί η έναρξη του κύριου μονοπατιού πρόσβασης στο Φρούριο, επί της οδού Νεφέλης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel