Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>"8 χρόνια και κάτι μήνες"

banner roots

"8 χρόνια και κάτι μήνες"
06.02.2023 | 09:42

"8 χρόνια και κάτι μήνες"

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε η σύμβουλος Μύρινας Μαντώ Γαροφαλλίδου Παπούλκα, με αφορμή την εικόνα που παρουσιάζουν τα πάρκινγκ της πόλης, ρίχνοντας τα «βέλη» της στη Δημοτική Αρχή

Η έγγραφη παρέμβαση αναφέρει:

Τα μεγάλα έργα που θ αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα ενός τόπου σε κάθε τομέα είναι το μεγάλο στοίχημα της κάθε δημοτικής αρχής.

Στην δική μας περίπτωση και μιας και τα χρόνια είναι πολλά και οι δικαιολογίες ακόμη περισσότερες ,η ελπίδα για να δούμε έργο στο νησί μας που να δικαιολογεί μια προετοιμασία 8 ετών για την πραγματοποίηση του νομίζω έχει φτάσει κι αυτή στα όρια της, όμως επειδή το κύριο χαρακτηριστικό της ελπίδας είναι να πεθαίνει πάντοτε τελευταία ίσως το επόμενο χρονικό διάστημα (αν και πολύ μικρό…) να δούμε να συμβαίνουν «θαύματα», ποιος δεν το εύχεται άλλωστε…

Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών θεωρώ όμως πως δεν είναι κάτι το τεράστιο που απαιτεί υπέρογκα ποσά και μακροχρόνια σκέψη και προετοιμασία. Είναι το μικρό αλλά πολύ σημαντικό «στοίχημα» που καλούνται να κερδίσουν όλοι οι δήμοι και ίσως η πιο σημαντική πρόκληση για την αποτελεσματικότητα του κάθε δήμου.

Το πρόβλημα των χώρων στάθμευσης στη Μύρινα είναι γνωστό σε όλους ,ένα πρόβλημα το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ακόμη εντονότερο. Αν όμως η ανεύρεση νέων χώρων παρκαρίσματος που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών είναι κάτι πολύ δύσκολο έως ανέφικτο, η συντήρηση των ήδη υπαρχόντων χώρων, μικρών αλλά πολύ σημαντικών, είναι κάτι εύκολο και άκρως απαραίτητο!!!

Η δύναμη της εικόνας είναι πάντοτε πολύ πιο ισχυρή από τα μακροσκελή κείμενα που ελάχιστοι διαβάζουν……Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο μου είναι από τα δύο πάρκινγκ της πόλης μας, το ένα επί της Λεωφ. Δημοκρατίας και το άλλο επί της οδού Καρατζά ,τα οποία μετά από κάθε βροχή μεταμορφώνονται σε λίμνες.    Είναι τόσο δύσκολο άραγε να γίνει κάποια παρέμβαση έγκαιρα ,πριν οι βροχές αφήσουν τα σημάδια τους? Ίσως και να είναι….

   Οι δημότες όμως πληρώνουμε δημοτικά τέλη και περιμένουμε ανταποδοτικότητα. Καθαριότητα ,επαρκή φωτισμό, δρόμους χωρίς λακκούβες και λασπόνερα, χώρους στάθμευσης…

   Σκέφτομαι καμιά φορά πως κάποιον που έχει εξουσία ο κόσμος σίγουρα θα τον θυμάται για τα «μεγάλα», αλλά αν αυτά δεν υπάρχουν καλό θα ήταν να μην υποτιμούμε και τα «μικρά» γιατί κι αυτά αφήνουν τη σφραγίδα τους στον τόπο, στην καθημερινότητα των ανθρώπων, και στη μνήμη τους.

  

8 χρόνια και κάτι μήνες…

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το