Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δράσεις του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (photos)
Δράσεις του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (photos)
10.12.2022 | 09:10

Δράσεις του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί μία σημαντική υπενθύμιση για όλους μας ότι είμαστε διαφορετικοί αλλά ίσοι μέσα στην κοινωνία.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου με αυτή την αφορμή διοργάνωσε δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών με το συντονισμό των καθηγητών τους στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», της Φυσικής Αγωγής και των μαθητικών Ομίλων.

Τα παιδιά, αφού παρακολούθησαν σχετικό πρόγραμμα, έγραψαν το όνομά τους σε γραφή Braille και χρησιμοποίησαν την ελληνική νοηματική γλώσσα για να επικοινωνήσουν.  Μέσα από ομαδικά αθλήματα αντιλήφθηκαν βιωματικά τη διαφορετικότητα και ευαισθητοποιήθηκαν στην αποδοχή του άλλου. Επίσης, ομάδα μαθητών από το τμήμα ένταξης του σχολείου επισκέφτηκαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας και πραγματοποίησαν κοινές δράσεις με τα παιδιά του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς. 

Συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, ΣταμπουλίδουΣταματία, Τσακανίκα Ευαγγελία, Αβραάμ Ελένη, Ηλιοπούλου Βασιλική και Περιστέρη Ελένη.

Ευχαριστούμε θερμά το Ειδικό Σχολείο για τη ζεστή φιλοξενία και τη μεγάλη αγκαλιά, γεμάτη αγάπη και δημιουργικότητα,  που πρόσφερε στους μαθητές μας.  

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018