Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Ελλάδα γιορτάζει το «ΟΧΙ» της ιστορίας της | Λαμπρός εορτασμός, εντυπωσιακή παρέλαση στη Λήμνο (Photos +video)

the roots web banners 06

Η Ελλάδα γιορτάζει το «ΟΧΙ» της ιστορίας της | Λαμπρός εορτασμός, εντυπωσιακή παρέλαση στη Λήμνο (Photos +video)
28.10.2022 | 13:28

Η Ελλάδα γιορτάζει το «ΟΧΙ» της ιστορίας της | Λαμπρός εορτασμός, εντυπωσιακή παρέλαση στη Λήμνο (Photos +video)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με μια εντυπωσιακή παρέλαση και με τη ματιά στραμμένη στη γαλανόλευκη που κυματίζει περήφανα στο κάστρο της Λήμνου, εορτάστηκε και φέτος η επέτειος του «ΟΧΙ», στο νησί.

Αν και ο καιρός σήμερα δεν ήταν απόλυτα βοηθός, ωστόσο, πλήθος κόσμου και σήμερα παραβρέθηκε στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που έλαβε χώρα στο Ρωμέικο γυαλό, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. 

Με βήμα βαρύ και βλέμμα περήφανο, οι μαθητές, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, το Σώμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αθλητικά Σωματεία, οι νέοι του νησιού, τίμησαν την επέτειο και έγνεψαν καταφατικά στην Ιστορία, ενθυμούμενοι τα λόγια του Μεταξά: «…Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ένας λαός οφείλει, αν θέλει να μείνει μεγάλος, να είναι ικανός να πολεμήσει».

Ακολούθησε η στρατιωτική παρέλαση. Στρατός, αεροπορία και ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λήμνου και της χώρας, οι μαχητές και οι υπερασπιστές της, έστειλαν και σε αυτή την εθνική εορτή ξεκάθαρο μήνυμα, πως το «ΟΧΙ» της εθνικής αξιοπρέπειας, είναι ένα «ΟΧΙ» διαρκές, απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται και προκαλεί την εθνική μας κυριαρχία!

Φωτορεπορτάζ 



Κατάθεση στεφάνων

Μαθητική Παρέλαση 

 

Στρατιωτική παρέλαση

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το