Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου για δεύτερη σχολική χρονιά στις πρώτες θέσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών

banner roots

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου για δεύτερη σχολική χρονιά στις πρώτες θέσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών
30.06.2022 | 12:26

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου για δεύτερη σχολική χρονιά στις πρώτες θέσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Για δεύτερη σχολική η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας «Piecemaker», με το ολοκληρωμένο έργο της «LXS Bioresearches», συμμετείχε στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών 2021-2022 και κατάφερε να διακριθεί στην τελική κατάταξη ανάμεσα στα 11 καλύτερα γυμνάσια που τα έργα τους ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίηση, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής-χρήσης και διδασκαλίας.

LOGO 455x400

Στόχος του φετινού διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην εκπαίδευση είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την κυκλική οικονομία. Στον Διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 1300 μαθητές και 190 εκπαιδευτικοί με 130 ομάδες  από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Στη δεύτερη φάση συνέχισαν 92 μαθητικές ομάδες.

Στο LXS Bioresearches ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ – Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (ellak.gr) μπορείτε να δείτε το έργο που υλοποίησαν οι μαθητές μας το οποίο διατίθεται με ελεύθερη άδεια χρήσης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό κι από άλλα σχολεία.

stigmio

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου με την πολύτιμη στήριξη του καθηγητή τους κ. Νικόλαου Χαβιά πειραματίστηκε με Ανοιχτές Τεχνολογίες και διέπρεψε πανελλαδικά για άλλη μία φορά. Προσηλωμένη στους στόχους της, εργάστηκε με σοβαρότητα και δημιουργική φαντασία.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει την ομάδα που αποτελείται από τους μαθητές/τριες: Ιωάννης Φράγκος, Γιώργος Μαρκάκης, Χίλντα Γιαννάκη, Ελένη Καλογιάννη, Λίζα Μουχτή, Θεόδωρος Κλέτσιος, Παναγιώτης Λόζος, Σωτήρης Τσιάκος.

Ευχαριστούμε το ΕΠΑΛ Μύρινας για τη συνεργασία στη διαχείριση και οργάνωση της πληροφορίας του project.

Ευχόμαστε στα νέα μέλη της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και κατά την επόμενη σχολική χρονιά να συνεχίσουν με την ίδια διάθεση ώστε να δημιουργούν, να καινοτομούν και να μας κάνουν περήφανους.

Screenshot 20220505 163227 1 150x300

Τα έργα και οι ομάδες που διακρίθηκαν 

(με αλφαβητική σειρά)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

IMG 20220510 105828 225x300

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Χαριτίνη Φωτοπούλου, Φιλόλογος

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το