Ως είθισται, το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε, με την εισήγηση του Δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, ο οποίος ενημέρωσε τους Δημοτικούς συμβούλους για θέματα που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα.
Το λόγο αμέσως μετά ζήτησε και πήρε ο Σωτήρης Κωνσταντάρας, προκειμένου να απαντήσει σε όσα, τον τελευταίο καιρό, είχαν ακουστεί, κατά το διάστημα της προεδρίας του στον Οργανισμό Εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης Πολιτισμού – Αθλητισμού Δήμου Λήμνου.
Οι τόνοι αυξήθηκαν όταν ο κ. Κωνσταντάρας ανέφερε, ότι δεν θα δεχθεί καμία μομφή ή συκοφαντία του νομικού προσώπου για το πώς διαχειρίστηκε τα χρηματικά ποσά, αφού έχει στα χέρια του συγκριτικά στοιχεία, για το τι ξόδεψαν προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παρούσα διαχείρηση ήταν πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες.
Άμεση ήταν η αντίδραση, τόσο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αδαμίδη όσο και του κ. Σκαμάγκη, οι οποίοι προκάλεσαν το κ. Κωνσταντάρα να δημοσιοποιήσει επι τόπου τα στοιχεία, αλλά η παρέμβαση του Δημάρχου ηρέμισε τα πνεύματα.
Βέβαια, στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Κωνσταντάρας υπέβαλε την παραίτηση του από την παράταξη Χατζηδιαμαντή.
Δεν ήταν όμως η μόνη παραίτηση, αφού και ο κ. Μαυροθαλασσίτης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους από το συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας.
Λίγη ώρα αργότερα τα «αίματα» άναψαν και πάλι, τόσο στο πρώτο θέμα εντός ημερήσιας διάταξης, «Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013» όσο και στο δεύτερο «Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων – εξόδων Γ’ τριμήνου, προϋπολογισμού έτους 2013».
Ο κ. Βουλγαράκης πήρε το λόγο, ζητώντας διευκρινήσεις από τον Δήμαρχο, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν και πάλι. Ο διάλογος ήταν έντονος με τον κ. Χατζηδιαμαντή να αναφέρει ότι ο κ. Βουλγαρακης είναι απόλυτα ενήμερος για τα θέματα και πως η ερώτηση έγινε για λόγους εντυπωσιασμού.
Η ένταση στο Δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε όταν προς συζήτηση ήρθε θέμα για ενδεχόμενη καταπάτηση τμήματος αγροτικού δρόμου της Κτηματικής Περιφέρειας Ρεπανιδίου.
Το θέμα αναβλήθηκε, αλλά τα όσα διαδραματίστηκαν στη αίθουσα, ήταν πρωτόγνωρα, αφού ο Πρόεδρος του χωριού, λίγο μετά την αποχώρηση του από την αίθουσα επέστρεψε μαινόμενος αναφέροντας ότι απειλήθηκε η σωματική του ακεραιότητα από κάτοικο του χωριού, ο οποίος ήταν παρών κατά την συζήτηση.
Χρειάστηκε η παρέμβαση Δημοτικών Συμβούλων αλλά και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αδαμίδη, ο οποίος τους απέβαλε από την αίθουσα, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Εν κατακλείδι, όλα τα θέματα εντός και εκτός ημερησίας διάταξης πέρασαν κατά πλειοψηφία.
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/5790-paraitiseis-apeiles-kai-entasi-sto-dimotiko-symvoylio-tis-tritis-video-foto.html#sigProId0f5caba08f
























