Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο πρ. του Παν/κου Τμήματος Λήμνου διευκρινίζει: «62 για φέτος οι εισακτέοι»

banner roots

Ο πρ. του Παν/κου Τμήματος Λήμνου διευκρινίζει: «62 για φέτος οι εισακτέοι»
28.08.2021 | 11:06

Ο πρ. του Παν/κου Τμήματος Λήμνου διευκρινίζει: «62 για φέτος οι εισακτέοι»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Διευκρινίσεις σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου δίνει ο πρόεδρος του Τμήματος Δρ Κωνσταντίνος Γκατζιώνης μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για λιγότερους από 10 εισακτέους στη σχολή της Λήμνου. 

Ο κ. Γκατζιώνης συγκεκριμένα διευκρινίζει:

«Την Παρασκευή 27/8 ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημιακών τμημάτων.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων για φέτος (2021) και για αποφυγή παραπληροφόρησης, ενημερώνεστε ότι:

- ο αριθμός των εισακτέων του πανεπιστημιακού τμήματος στη Λήμνο, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ), με τα μέχρι τώρα στοιχεία διαμορφώνεται στους 62 (εξήντα-δύο).

Επισημαίνεται ότι διάφορες δημοσιεύσεις και αναφορές σε μέσα ενημέρωσης για δήθεν <10 εισακτέους στο Τμήμα στη Λήμνο, είναι ψευδείς ειδήσεις, συγκεκριμένα, φέρονται να παράγουν ανακριβή στοιχεία ή μεροληπτική παρουσίαση επιμέρους στοιχείων (π.χ. αναφορά σε υποομάδες εισακτέων και όχι στο σύνολο των εισακτέων).

Οι δημοσιεύεις αυτές μπορούν να αγνοηθούν ως αναξιόπιστες.

Επιπρόσθετα:

Ομολογουμένως τα αποτελέσματα σχετικά με τους εισακτέους του 2021 πανελλαδικά παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Όλα τα περιφερειακά τμήματα αναμένονταν να πιεστούν με την εφαρμογή του νέου συστήματος που συμπεριλαμβάνει ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Σχετικά με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στη Λήμνο, με το στρατηγικό σχεδιασμό που ακολουθήθηκε, αποδόθηκαν τα εξής

- αποκρούστηκαν ακραία σενάρια που παρατηρήθηκαν σε τμήματα ανά την Ελλάδα, δηλαδή να έχουν καθόλου/ελάχιστους εισακτέους

- όπως κάθε χρονιά στο Τμήμα μας διατηρείται μια κρίσιμη μάζα εισακτέων (62 άτομα) και μπορούμε να προετοιμάσουμε την περαιτέρω εξέλιξη του ΤΕΤΔ μέσα στο νέο ακαδημαϊκό οικοσύστημα, υπό συνθήκες κανονικότητας

- επίσης μοιραζόμαστε τη χαρά για την πολύ βελτιωμένη βάση εισαγωγής

Η βελτιωμένη βάσης εισαγωγής του Τμήματος (με γεμάτες αίθουσες) είναι η πραγματική ευκαιρία που παρουσιάζεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις πρακτικές και το σκηνικό που έλαβαν χώρα σε προηγούμενα έτη οι βάσεις εισαγωγής του Τμήματος υποχώρησαν (από 13.156 μόρια το 2016 στα 7.050 μόρια το 2020).

Ωστόσο, η βάση εισαγωγής φέτος ανακτά χαμένο έδαφος και κύρος, διαμορφώνεται σε >9.000 μόρια και ευελπιστούμε ότι θα ακολουθηθεί αντίστοιχη πορεία του χρόνου. Στοχεύουμε σε αύξηση του αριθμού εισακτέων χωρίς υποτίμηση της βάσης εισαγωγής. Δηλαδή να αυξάνεται η πραγματική ζήτηση και όχι η ευκολία εισαγωγής με άμεσο όφελος στους αποφοίτους του τμήματος αλλά και την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι ενισχύεται ο ‘παρονομαστής’ του πτυχίου και του Τμήματος.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά και με χαρά να υποδεχτούμε - ελπίζω με φυσική παρουσία - τους νέους εισακτέους».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel