Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λήμνου
ikteo limnou
Ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λήμνου
30.07.2021 | 13:25

Ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο τον Γ΄, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, ο νεοχειροτονηθείς Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι δύο Αρχιερείς σε συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επίκαιρα θέματα εκκλησιαστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη Λήμνου για το ενδιαφέρον και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας για την Τοπική Εκκλησία, ενώ διαβίβασε προσωπικά την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Ανταποκρινόμενος σε αυτήν την τιμή ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος παρεκάλεσε τον Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών να μεταφέρει στον Οικουμενικό Πατριάρχη τον σεβασμό του και την ευγνωμοσύνη του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λημνιακού Λαού, για όσα Εκείνος υπέρ της δόξης του Θεού και της εύκλειας της υπ’ ουρανόν Εκκλησίας ενεργεί, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί δεόντως για την συμπλήρωση της εξηκονταετίας από την εις Διάκονον χειροτονία του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και για την πολυεπίπεδη και πολύκαρπη τριακονταετία της Πατριαρχικής παρουσίας και προσφοράς Του στην Οικουμένη.

Τέλος, ο ευρισκόμενος στο νησί μας υψηλός επισκέπτης παρουσίασε με θερμή αφιέρωση στον Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο, παλαιό και πολύτιμο χειρόγραφο Χάρτη της Λήμνου, ευρεθέντα σε παλαιοπωλείο της Κωνσταντινουπόλεως, τον οποίον συντήρησε και προσέφερε για το Αρχείο της Τοπικής Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018