Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Rock Wood: Ο «ξύλινος παράδεισος» του Στέλιου Ρόκκου (video)

banner roots

Rock Wood: Ο «ξύλινος παράδεισος» του Στέλιου Ρόκκου (video)
17.06.2021 | 09:41

Rock Wood: Ο «ξύλινος παράδεισος» του Στέλιου Ρόκκου (video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η καλλιτεχνική υπόσταση δεν είναι μονοδιάστατη και ο Στέλιος Ρόκκος μας το υπενθυμίζει συνεχώς.

Ογνωστός Έλληνας τραγουδιστής έχει αφήσει το άγχος της Αθήνας εδώ και αρκετά χρόνια και έχει επιλέξει το νησί της καταγωγής του, τη Λήμνο, ως μόνιμη κατοικία του. Την Αθήνα την επισκέπτεται κυρίως λόγω της άλλης μεγάλης του αγάπης, της μουσικής την οποία και δεν εγκαταλείπει ποτέ. Στο πλευρό του η σύντροφός του Ελένης Γκόφα.

Την αλλαγή του τρόπου ζωής του Στέλιου Ρόκκου συνόδευσε η ενασχόλησή του με την ξυλογλυπτική. Το ξύλο αποδείχθηκε η τέλεια πρώτη ύλη στα χέρια του καλλιτέχνη και εδώ και αρκετά χρόνια κατασκευάζει ξύλινα διακοσμητικά γλυπτά καθώς και έπιπλα, αφού όπως έχει πει ο ίδιος στο παρελθόν οι κατασκευές του ήθελε να είναι χρηστικές.

Στο Rock Wood, όπως ονόμασε το στούντιο και το εγχείρημα του, έχουν δημιουργηθεί τα γλυπτά και έπιπλα που κοσμούν, όπως έχει πει ο ίδιος, τον «δικό του, επίγειο παράδεισο», το σπίτι του στη Λήμνο, στο οποίο έχει δώσει το στυλ και την ενέργεια που επιθυμούν ο ίδιος και η σύζυγός του. Φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές έχουν αποκτήσει φυσικά κάποια από τα αριστουργήματά του, ωστόσο δεν είναι ακόμη ένα εγχείρημα που ο Στέλιος Ρόκκος θέλει να μοιραστεί με το ευρύ κοινό, κάτι που θα συμβεί όταν πια το Rock Wood θα είναι ολοκληρωμένο και όπως ακριβώς το φαντάζεται ο καλλιτέχνης. 

Πάνω στην ιδέα του να είναι οι κατασκευές του χρηστικές βασίστηκε η πιο πρόσφατη δράση του, με την κατασκευή προστατευτικών πλαισίων για αδέσποτα ζώα στο νησί της Λήμνου. Ο Στέλιος Ρόκκος κατασκεύασε και παραχώρησε δωρεάν το Νοέμβρη που μας πέρασε, 15 ξύλινα προστατευτικά πλαίσια, μέσα στα οποία τοποθετήθηκαν, μετά από πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Συλλόγου Animal Rescue Lemnos και του Δήμου Λήμνου, 15 ταΐστρες και 15 ποτίστρες για την φροντίδα των αδέσποτων γατιών.

Ο πάντα δημιουργικός και ανήσυχος Στέλιος Ρόκκος μετουσιώνει την καλλιτεχνική του φύση σε ό, τι αυτή τον προστάζει και η ύλη του ξύλου έγινε ένα ακόμη μέσο έκφρασης για τον γνωστό καλλιτέχνη. 

Τις αγαπημένες του δημιουργίες συνήθως  τις μοιράζεται και με τους θαυμαστές του στο λογαριασμό του στο Instagram.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Στέλιος Ροκκος μοιράζεται κάποιες από τις κατασκευές του καθώς και σκέψεις για το πώς άρχισε να ασχολείται με την ξυλογλυπτική και από που αντλεί την έμπνευσή του. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το