Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Στέλνουν γυναίκα με ιστορικό καρκίνου να κάνει μαστογραφία εκτός νησιού

banner roots

Λήμνος: Στέλνουν γυναίκα με ιστορικό καρκίνου να κάνει μαστογραφία εκτός νησιού
28.04.2021 | 15:08

Λήμνος: Στέλνουν γυναίκα με ιστορικό καρκίνου να κάνει μαστογραφία εκτός νησιού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε νοσοκομείο εκτός νησιού, καλείτε να μεταβεί γυναίκα η οποία έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης λεμφαδένων, προκειμένου να κάνει τη μαστογραφία που προβλέπεται , αφού το Νοσοκομείο της Λήμνου αδυνατεί να την εξυπηρετήσει.

Το γεγονός, προκάλεσε την αγανάκτηση της γυναίκας, καθώς η ανακοίνωση πως το νοσοκομείο απέκτησε ένα σύγχρονο μηχάνημα μαστογραφίας, με πολλές και σπουδαίες δυνατότητες, είχε δημιουργήσει προσδοκίες, πως θα μπορεί πια να εξετάζεται στον τόπο της.

Δυστυχώς όμως, ενημερώθηκε πως αφού έχει διαγνωστεί με καρκίνο και έχει υποβληθεί σε επέμβαση, έχει δηλαδή ιστορικό, δεν μπορεί να κάνει μαστογραφία στο Νοσοκομείο της Λήμνου, αφού «ανήκει σε ειδική κατηγορία για την οποία δεν μπορεί να γίνει διάγνωση στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα».

Τότε ήταν, που η γυναίκα ζήτησε να γίνει η εξέταση και στη συνέχεια να την στείλει για διάγνωση σε δικό της γιατρό, αλλά ούτε αυτό ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί, καθώς είναι μια διαδικασία που δεν υποστηρίζεται από τα δημόσια νοσοκομεία.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, η γυναίκα να πρέπει να ταξιδέψει μετά το Πάσχα εκτός νησιού, μπαίνοντας και σε έξοδα και σε ταλαιπωρία!

Η γυναίκα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της δήλωσε: «Είμαι απογοητευμένη. Τουλάχιστον από σήμερα να το γνωρίζουν οι γυναίκες του νησιού, ότι αν έχουν υποβληθεί σε αντίστοιχη χειρουργική διαδικασία, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το μαστογράφο της Λήμνου».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, σε επικοινωνία που είχε o FM100 μαζί του, δήλωσε πως είναι ενήμερος για το περιστατικό. «Δυστυχώς για την ώρα, σε γυναίκες που έχουν κάνει επέμβαση, δεν είναι δυνατή η γνωμάτευση από το Νοσηλευτικό μας Ίδρυμα», ανέφερε και επεσήμανε πως «δεν είναι δυνατή η διενέργεια μαστογραφίας στο νοσοκομείο και η διάγνωση από ιατρό που δεν ανήκει στο δυναμικό του. Δε γίνεται αυτό», κατέληξε ο κ. Κανταράς.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel