Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κανταράς – Χατζηγιάννης στον FM 100 για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (audios)
ikteo limnou
facebook seminaria
Κανταράς – Χατζηγιάννης στον FM 100 για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (audios)
02.04.2021 | 13:51

Κανταράς – Χατζηγιάννης στον FM 100 για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (audios)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου φιλοξενήθηκε ο κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης, δικηγόρος των τριών συγγενών αιμοκαθαιρόμενων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου που κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου μετά την εμφάνιση κρουσμάτων ενδονοσοκομειακής λοίμωξης.

Ο κ. Χατζηγιάννης αναφερόμενος στην υπόθεση, τόνισε πως οι συγγενείς ακολούθησαν τον δρόμο της δικαιοσύνης υποστηρίζοντας πως υπήρξε ολιγωρία στις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μία εκ των ασθενών που προσεβλήθη από το μικρόβιο, αυτή τη στιγμή να δίνει μάχη για τη ζωή της ενώ επιβαρύνθηκε η υγεία και αρκετών άλλων αιμοκαθαιρόμενων που νόσησαν.

Ωστόσο, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε και υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση η μηνυτήριος αναφορά δεν έχει τη μορφή αντιδικίας με το νοσοκομείο της Λήμνου και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αντιθέτως, αποτελεί μια ενίσχυση στην προσπάθεια που κάνουν και οι ίδιοι οι νοσοκομειακοί ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τους νεφροπαθείς του νησιού. Οι συγγενείς «δεν ήθελαν να κουνήσουν το δάχτυλο για πράγματα που δεν γνωρίζουν αλλά να προκαλέσουν μια κινητοποίηση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια χωρίς να καταλογίζουν ευθύνες. Όφειλαν να προστατέψουν τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και όλους εμάς που ανά πάσα στιγμή μπορούμε να βρεθούμε στην ίδια θέση», κατέληξε ο κ. Χατζηγιάννης λέγοντας πως βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου κ. Τριαντάφυλλος Κανταράς μιλώντας στην εκπομπή του Παναγιώτη Σκαπέτη, υποστήριξε ότι το μικρόβιο που προκάλεσε τη λοίμωξη στους νεφροπαθείς προήλθε από άλλο νοσοκομείο ενώ, όταν διαπιστώθηκαν τα κρούσματα, επενέβη η επιτροπή νοσοκομειακών λοιμώξεων του νοσοκομείου και πραγματοποιήθηκε απολύμανση του χώρου, όπως προβλέπεται.

Παράλληλα, σημείωσε ότι, όσοι ασθενείς είχαν προσβληθεί από το μικρόβιο, νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο του νησιού και η υγεία όλων έχει ήδη βελτιωθεί. Ανέφερε δε, πως το διάστημα που διαπιστώθηκαν τα κρούσματα, ο γιατρός της μονάδας κ. Βαρδάκης είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα η διοίκηση του νοσοκομείου να σπεύσει να τον αντικαταστήσει άμεσα με έναν νεφρολόγο από την Ικαρία.

Ο κ. Κανταράς τόνισε ότι εξεπλάγη από το γεγονός ότι κατατέθηκε μηνυτήριος αναφορά λέγοντας ότι υπήρχε συνεργασία με τους νεφροπαθείς και τους συγγενείς τους. «Δεν θεωρώ ότι κατ’ ανάγκην οι ενέργειες αυτές λύνουν τα προβλήματα», είπε ο διοικητής και κατέληξε λέγοντας ότι η διοίκηση βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξεύρεσης πόρων για τον εκσυγχρονισμό του χώρου και των μηχανημάτων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ενώ σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό, έχουν προκηρυχθεί θέσεις επικουρικών ιατρών ειδικότητας νεφρολόγου χωρίς να υπάρξει ενδιαφέρον, αλλά και μία μόνιμη θέση για την οποία προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν θα καλυφθεί.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018