Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Μήνυση από συγγενείς νεφροπαθών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού
achilladelis
Λήμνος: Μήνυση από συγγενείς νεφροπαθών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού
29.03.2021 | 19:46

Λήμνος: Μήνυση από συγγενείς νεφροπαθών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Μυτιλήνης, μέσω του δικηγόρου τους κ. Δημοσθένη Χατζηγιάννη, τρεις συγγενείς αιμοκαθαιρόμενων της Μονάδας Τεχνητού νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου.

Η μήνυση κατατέθηκε μετά από νοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές αιμοκαθαιρόμενων, γεγονός που έχει θορυβήσει τους ίδιους τους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Όπως αναφέρουν οι συγγενείς, η μονάδα λειτουργεί κάτω από άθλιες συνθήκες, με τους 19 ασθενείς «πεταμένους» σε ένα χώρο που μοιάζει με αποθήκη, χωρίς επαρκή εξαερισμό και με γερασμένα μηχανήματα, αφού το πιο καινούριο μετράει 11 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Μάλιστα, μέχρι την δωρεά των πολιτών μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου στην αρχή της πανδημίας, ακόμα και οι ιατρικές καρέκλες πάνω στις οποίες γινόταν η διαδικασία της αιμοκάθαρσης ήταν όχι μόνο παρωχημένης τεχνολογίας αλλά σχεδόν σάπιες και επικίνδυνες, όπως μας περιγράφουν οι συγγενείς των ανθρώπων που αναγκάζονται να περνούν ώρες της ζωής τους, σε αυτό το χώρο.

Στη μηνυτήρια αναφορά τους οι συγγενείς, ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας ώστε να μην κινδυνεύσουν ξανά οι Λημνιοί νεφροπαθείς αλλά και οι επισκέπτες του νησιού που κάνουν χρήση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και οι οποίοι το καλοκαίρι τριπλασιάζονται.

Μέχρι τώρα, όλη αυτή την κατάσταση που μας περιγράφουν οι συγγενείς των νεφροπαθών με ιδιαιτέρως μελανά χρώματα, την υπέμεναν, όμως η λοίμωξη που μεταδόθηκε μέσα από το χώρο του νοσοκομείου, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, ήταν το γεγονός που εξάντλησε και την τελευταία ικμάδα υπομονής τους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018