Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο Μούδρου: Λογοτεχνικό ταξίδι στον κόσμο του ραδιοφώνου
facebook seminaria
Γυμνάσιο Μούδρου: Λογοτεχνικό ταξίδι στον κόσμο του ραδιοφώνου
15.01.2021 | 19:50

Γυμνάσιο Μούδρου: Λογοτεχνικό ταξίδι στον κόσμο του ραδιοφώνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Μια ακόμα καινοτόμα δράση για τους μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου, ένα ακόμη ταξίδι σε πρωτόγνωρες εμπειρίες και δεξιότητες. Αυτή τη φορά το ταξίδι είναι λογοτεχνικό και εισάγει τους μαθητές στο χώρο του ραδιοφώνου.

Οι μαθητές του Β1 με μέντορά τους την εκπαιδευτικό κ. Πολυμένη Ελένη, αρχίζουν τις εκπομπές τους στο European School Radio διαβάζοντας αποσπάσματα σπουδαίων λογοτεχνικών έργων.

Η Επιστημονική Κοινότητα «European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» ιδρύθηκε το 2013 και έχει στόχο την κατάρτιση στη χρήση μέσων επικοινωνίας και πληροφοριών, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να είναι ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες, να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της ανισότητας και να έχουν τη δική τους φωνή στη μαθητική κοινότητα. Το Γυμνάσιο Μούδρου συμμετέχει φέρνοντας ξανά τη λογοτεχνία στα ακούσματα των μαθητών, θυμίζοντας μέρες ραδιοφώνου.

Συντονιστείτε το Σάββατο στις 20.00 στο http://europeanschoolradio.eu/el/archives/school/3312010 και απολαύστε την πρώτη εκπομπή της σειράς "Ταξίδι στη Λογοτεχνία".

Στην πρώτη εκπομπή της σειράς, η Αθηνά Καμβύση διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της» και ο Γιώργος Στενός ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Λυμπεράκη «Τα ψάθινα καπέλα».

Οι ηχογραφήσεις έγιναν το Νοέμβριο του 2020 στο πλαίσιο του μαθήματος "Εργαστήρια Δεξιοτήτων".

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018