Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΕΛΜΕ Λήμνου: Ψήφισμα συμπαράστασης στους απορριθφέντες από τους πίνακες του ΑΣΕΠ συναδέλφους λόγω παραβόλου

banner roots

ΕΛΜΕ Λήμνου: Ψήφισμα συμπαράστασης στους απορριθφέντες από τους πίνακες του ΑΣΕΠ συναδέλφους λόγω παραβόλου
09.01.2021 | 13:19

ΕΛΜΕ Λήμνου: Ψήφισμα συμπαράστασης στους απορριθφέντες από τους πίνακες του ΑΣΕΠ συναδέλφους λόγω παραβόλου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου:

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων που απορρίφθηκαν από τους αξιολογικούς πίνακες του ΑΣΕΠ λόγω παραβόλου και τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων παραμένουν άνεργοι. Παρά τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει από το καλοκαίρι, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος τους. Αντίστοιχες  ευθύνες προκύπτουν και για το Υπουργείο Εσωτερικών που από το καλοκαίρι δήλωνε πως θα δοθεί λύση. Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν μέχρι τώρα στη βουλή,  οι οποίες τους αποκαθιστούσαν, δεν έφτασαν ποτέ στην ολομέλεια. Το πρόβλημα τους παραμένει άλυτο, χωρίς να υπολογίζεται το ψυχολογικό και το οικονομικό κόστος που τους έχει διαλύσει. Οι κυβερνώντες επιμένουν να μην επιλύουν με μια τροπολογία ή με μια νομοθετική ρύθμιση την αδικία αυτή την ώρα που ετοιμάζονται να αλλάξουν όλη τη λειτουργία του ΑΣΕΠ.

Ενόψει, λοιπόν, του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη βουλή τις επόμενες ημέρες απαιτούμε να ενταχθεί και να ψηφιστεί τροπολογία που να δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων. Διεκδικούμε:

• Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους αξιολογικούς πίνακες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τη φετινή χρονιά.
• Να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς του ΑΣΕΠ,
• Ζητάμε άμεση ψήφιση τροπολογίας για την ένταξη όλων των απορριφθέντων της 1ΓΕ/2019,2ΓΕ/2019,1ΕΑ/2019,2ΕΑ/2019,3ΕΑ/2019,1ΓΤ/2020 λόγω παραβόλου στους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Στα πλαίσια των παραπάνω διεκδικήσεων:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το