Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Δωρεάν μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και γονείς ενόψει του ανοίγματος Νηπιαγωγείων και Δημοτικών
facebook seminaria
Λήμνος: Δωρεάν μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και γονείς ενόψει του ανοίγματος Νηπιαγωγείων και Δημοτικών
05.01.2021 | 19:21

Λήμνος: Δωρεάν μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και γονείς ενόψει του ανοίγματος Νηπιαγωγείων και Δημοτικών

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Δωρεάν μαζικά τεστ ανίχνευσης Covid-19 σε εκπαιδευτικούς και γονείς θα διενεργηθούν την Πέμπτη (7/1), την Παρασκευή (8/1) και το Σαββατοκύριακο (9/1 και 10/1), στη Λήμνο, εν όψει της επαναλειτουργίας Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός:

«Εν όψει του ανοίγματος των Σχολείων την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και στην προσπάθεια να διαφυλαχθεί, η δημόσια υγεία στα νησιά μας, θα διενεργηθούν δωρεάν τεστ COVID -19 για εκπαιδευτικούς και γονείς, στο λιμάνι, Πέμπτη 10:00 με 14:00 και Παρασκευή 12:00 με 14:00 καθώς και το Σαββατοκύριακο 10:00 με 13:00 στο θυρωρείο (παλιά είσοδο) του Νοσοκομείου. Προτρέπω όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ακόμα και αυτούς που δεν μετακινήθηκαν από το νησί και όλους τους γονείς που την εορταστική περίοδο μετακινήθηκαν εκτός νησιού να συμμετέχουν μαζικά στην προσπάθεια διαφύλαξης της καθαρότητας των νησιών μας.

Επιδίωξη μας είναι να διαφυλαχθεί αυτό που όλοι μαζί καταφέραμε, να μην υπάρχει κρούσμα στα νησιά μας, τον τελευταίο μήνα.

Ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Βλάττας Λαμπρινός Άγγελος».

Παράλληλα, κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στα μαζικά τεστ απευθύνει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», ενώ παράλληλα καλεί διευθυντές και προϊσταμένους των σχολείων να γνωστοποιήσουν τον αριθμό των εκπαιδευτικών που προτίθενται να συμμετέχουν σε επαναλαμβανόμενα ανά 15νθήμερο τεστ, ώστε να προγραμματιστεί η διενέργειά τους στον χώρο των σχολείων.

Αναλυτικά, το κάλεσμα του ΣΕΠΕ Λήμνου:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς διεκδίκησε και διεκδικεί με διάφορες μορφές πάλης, ανοιχτά και ασφαλή σχολεία απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με μέτρα από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας όπως:

✓ Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία
✓ Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου
✓ Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας
✓ Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με τις απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους σύμβασης
✓ Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών
✓ Να παρθούν μέτρα για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των νηπίων και μαθητών στα σχολεία.
✓ Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους

Στα πλαίσια αυτά και ενόψει του ανοίγματος των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη των σωματείων των εκπαιδευτικών με τον Έπαρχο και το Δήμαρχο Λήμνου, με θέμα την ικανοποίηση του πρώτου αιτήματος, δηλαδή την διενέργεια δωρεάν, μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ.

Από τη σύσκεψη, δηλώθηκε η δυνατότητα της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ στο νησί να βοηθήσει σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Για το λόγο αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στα τεστ που γίνονται από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

- Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 10 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι στο λιμάνι της Μύρινας
- Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 12 μέχρι 2 το μεσημέρι στο λιμάνι της Μύρινας
- Σάββατο και Κυριακή 9 και 10 Ιανουαρίου στο θυρωρείο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

Επίσης, επειδή έχει μεγάλη σημασία τα τεστ να γίνονται επαναλαμβανόμενα, καλούμε τους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολείων να μας ενημερώσουν για τον αριθμό των συναδέλφων που προτίθενται να συμμετέχουν σε επαναλαμβανόμενα ανά 15νθήμερο τεστ, ώστε να προγραμματιστούν αυτά στο χώρο των σχολείων.

Παράλληλα συνεχίζουμε να διεκδικούμε και όλα τα άλλα αιτήματα ώστε να έχουμε ασφαλή και ουσιαστική λειτουργία των σχολείων».

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018