Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αναφορά Μπουρνού στη Βουλή: «Δυσλειτουργία του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ στο Βόρειο Αιγαίο»

banner roots

Αναφορά Μπουρνού στη Βουλή: «Δυσλειτουργία του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ στο Βόρειο Αιγαίο»
23.12.2020 | 20:48

Αναφορά Μπουρνού στη Βουλή: «Δυσλειτουργία του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ στο Βόρειο Αιγαίο»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Αναφορά προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, στηρίζοντας το αίτημα του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου για αναθεώρηση των κριτηρίων του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

Αναλυτικά, η αναφορά:

«Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: «Δυσλειτουργία του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ στο Βόρειο Αιγαίο»

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορά με την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου στην οποία γίνεται λόγος για τις δυσλειτουργίες του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ για το Βόρειο Αιγαίο, καθώς οι διαθέσιμοι πόροι εξαντλήθηκαν εντός λίγων λεπτών από την έναρξη υποβολής αιτήσεων και οι ευθύνες επιρρίπτονται σε Μηχανικούς και ιδιοκτήτες. Το Υπουργείο αγνόησε τις προτάσεις για την αναθεώρηση του προγράμματος με εφαρμογή κριτηρίων επιλεξιμότητας που θα βασίζονται σε κοινωνικοοικονομικά και ενεργειακά κριτήρια (δηλαδή την αντιμετώπιση της «ενεργειακής» φτώχειας), ενώ αμφιβολίες υπάρχουν και για τη διαφάνεια της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων. Λόγος γίνεται επίσης για τον περιορισμένο προϋπολογισμό του προγράμματος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και για αλαζονικές συμπεριφορές μελών της κυβέρνησης έναντι των Μηχανικών.
Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2020

Ο καταθέτων Βουλευτής
Μπουρνούς Ιωάννης».

Διαβάστε εδώ την επιστολή του ΤΕΕ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το