Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Γυμνάσιο Μούδρου ανάμεσα στα 20 Γυμνάσια πανελλαδικά που θα συμμετάσχουν στο ERASMUS+KA3: «Reflecting 4 Change (R4C)»

banner roots

Το Γυμνάσιο Μούδρου ανάμεσα στα 20 Γυμνάσια πανελλαδικά που θα συμμετάσχουν στο ERASMUS+KA3: «Reflecting 4 Change (R4C)»
27.11.2020 | 20:34

Το Γυμνάσιο Μούδρου ανάμεσα στα 20 Γυμνάσια πανελλαδικά που θα συμμετάσχουν στο ERASMUS+KA3: «Reflecting 4 Change (R4C)»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης», σύμφωνα με απόφαση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), είναι ένα από τα 20 Γυμνάσια πανελλαδικά που θα συμμετάσχουν στο έργο ERASMUS+KA3: «Reflecting 4 Change (R4C)».

Υποστήριξη Erasmus+KA3 για μεταρρύθμιση πολιτικής - Πρόγραμμα συνεργασίας για το μέλλον

Το έργο R4C έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει τη χρήση εργαλείων αυτοαναστολής ως όχημα για την υποστήριξη της καινοτομίας και της συστημικής αλλαγής στα σχολεία. Προτείνει ένα πλαίσιο υποστήριξης της καινοτομίας (School Innovation Academy) και έναν χάρτη πορείας προς τα σχολεία που επιδιώκουν να εισαγάγουν μια κουλτούρα αλλαγών που εξασφαλίζει μια ουσιαστική υιοθέτηση της βιώσιμης καινοτομίας, με έμφαση στην επίτευξη βελτιωμένων μαθησιακών αποτελεσμάτων όπως ορίζεται στη στρατηγική «Ευρώπη 2020». Το R4C στοχεύει στην ανάδειξη της δυνατότητας του εργαλείου SELFIE να λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης - και μέσω της διασύνδεσης της καινοτομίας βάσης ΤΠΕ με το άνοιγμα του σχολείου - προς την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προς την καινοτομία. 300 σχολεία όλων των βαθμίδων πανευρωπαϊκά θα καθοδηγηθούν για να καταρτίσουν έναν χάρτη πορείας και τη στρατηγική τους για την καινοτομία που θα κάνουν επίσης την καλύτερη χρήση των ευκαιριών ERASMUS+ και των σχετικών με την πολιτική πρωτοβουλιών (εθνικό και διεθνές), να γίνει ένα καινοτόμο οικοσύστημα.

Όπως αναφέρει σχετικά η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Παπαπαναγιώτου: «Το Γυμνάσιο Μούδρου έχοντας θητεύσει στην καινοτομία μέσω της συμμετοχής του στο δίκτυο καινοτόμων σχολείων του OSOS και ως σχολείο Δεξιοτήτων κάνει βήματα στα θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας θέλοντας να βοηθήσει τους μαθητές του, αλλά και την κοινότητα να αποκτήσουν κουλτούρα αλλαγής στην εκπαίδευση».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel