Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ecotrophelia 2020: Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου και «Πίνδος» παρουσίασαν το καινοτόμο προϊόν «Chicken Boost from A to Zinc»
Ecotrophelia 2020: Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου και «Πίνδος» παρουσίασαν το καινοτόμο προϊόν «Chicken Boost from A to Zinc»
18.09.2020 | 11:38

Ecotrophelia 2020: Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου και «Πίνδος» παρουσίασαν το καινοτόμο προϊόν «Chicken Boost from A to Zinc»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων (Α.Π.Σ.Ι.) «Η ΠΙΝΔΟΣ» με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και την εκπαίδευση φοιτητών συμμετείχε για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον φοιτητικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων ECOTROPHELIA 2020 που διοργανώνει ο Σύνδεσμός Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) στην Ελλάδα.

Το προϊόν που παρήχθη πιλοτικά και παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό είναι το Chicken Boost from A to Zinc, καινοτόμο προϊόν με βάση το φιλέτο στήθος κοτόπουλο και γέμιση αποξηραμένων λαχανικών ελληνικής παραγωγής (σπανάκι, κέιλ, καρότο, λιαστή ντομάτα, κόκκινη πιπεριά και άνηθο). Το προϊόν είναι ψημένο-κατεψυγμένο και για να καταναλωθεί χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά ζέσταμα. Χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά υψηλή διατροφική του αξία καθώς περιέχει σε σημαντικές ποσότητες πλήθος βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων από φυσικές πηγές,και την ευκολία στην κατανάλωσή του μια και είναι ένα έτοιμο κυρίως γεύμα.

Για την παραγωγή του προϊόντος συμμετείχαν από την πλευρά του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι φοιτητές: Παππάς Βασίλειος, Κοζαϊτη Χρυσούλα, Μπακάλη Αικατερίνη, Βεργοπούλου Μαρία, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Χημείας Τροφίμων κ. Χαράλαμπο Καραντώνη, ενώ από την πλευράς της ΠΙΝΔΟΥ το έργο συντόνισε η κυρία Σκλιβανίτη Ελένη.

Στα σχέδια του Α.Π.Σ.Ι. «Η ΠΙΝΔΟΣ» είναι το εν λόγω προϊόν να ενταχθεί στην ομάδα των καινοτόμων προϊόντων του, στα οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, και να τοποθετηθεί στην αγορά.

 

Πηγή: pindos-apsi.gr

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018