Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σπουδαία διάκριση για το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου: Πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Ecotrophelia 2020»!

banner roots

Σπουδαία διάκριση για το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου: Πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Ecotrophelia 2020»!
09.09.2020 | 20:31

Σπουδαία διάκριση για το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου: Πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Ecotrophelia 2020»!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό «ECOTROPHELIA 2020» έλαβε το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λήμνου με το καινοτόμο προϊόν «O-LIVE» σε συνεργασία με την εταιρεία «Μπισκότα Παπαδοπούλου»!

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και έχει ως στόχο αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων.

Το χρυσό 1ο βραβείο «ECOTROPHELIA 2020» έλαβε το προϊόν «O-LIVE», το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή κο Κουτελιδάκη Αντώνη σε συνεργασία με την εταιρεία «Μπισκότα Παπαδοπούλου». Το «O-LIVE» είναι ένα μοναδικό και οικολογικό προϊόν κριτσινιού, με πέντε διαφορετικές γεύσεις, που αποτελούνται από 100% ελληνικά φρούτα και λαχανικά. Το προϊόν θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «ECOTROPHELIA», που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «SIAL» στο Παρίσι, στις 18-19/10/2020.

olive 1

Οι 5 καινοτόμες γεύσεις από φρούτα και λαχανικά του «O-LIVE»

Ομάδα Φοιτητών: Ηλίας Κωνσταντίνος, Καβανόζη Νικολέττα, Κοκονόζη Ζαχαρούλα, Μπουσδούνη Πανωραία, Τολιόπουλος Χρήστος

Επιβλέπων Καθηγητής: Επίκουρος Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου Κουτελιδάκης Αντώνιος

Υποστηρικτική Ομάδα: Υποψ. Διδακτ. Κωνσταντινίδη Μ., Απόφοιτη Καπόλου Κ.

olive tetd

Η ομάδα των φοιτητών κατά την απονομή και ο επιβλέπων καθηγητής

Περιγραφή Προϊόντος: Το «O-LIVE» είναι ένα κριτσίνι με γέμιση, το οποίο περιλαμβάνεται στην κατηγορία έτοιμων προς κατανάλωση σνακ. Το «O-LIVE» έχει διπλή σημασία και o τρόπος γραφής του δίνει έμφαση στη λέξη «live». Είναι ένα καινοτόμο κριτσίνι, ιδανικό ως σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας. Διατίθεται σε πέντε διαφορετικές γεύσεις, για να ικανοποιήσει τις γευστικές απαιτήσεις των καταναλωτών. Διατροφικά, το προϊόν είναι ένα πλήρες σνακ, με όλα τα απαραίτητα μακροθρεπτικά συστατικά. Αποτελεί πηγή φυτικών ινών λόγω των επιλεγμένων αλεύρων και πρωτεϊνών λόγω του συνόλου των συστατικών του. Το προϊόν είναι μοναδικό στην κατηγορία του λόγω του τεχνολογικού του σχεδιασμού και της διαδικασίας παραγωγής (τεχνολογία rolling), που επιτρέπουν στο κριτσίνι τη γέμιση. Επιπλέον, η σύνθεση της ζύμης και των γεμίσεων αναπτύχτηκε επιμελώς με συγκεκριμένα συστατικά και χρήση της τεχνολογίας λιοφυλίωσης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι διατροφικοί ισχυρισμοί και οι ισχυρισμοί ελληνικότητας των φρούτων, λαχανικών, ταχινιού και κολοκυθόπαστας. Η καινοτομία του προϊόντος ενισχύεται από την παρουσία του αλεύρου από σπόρο/πομάσα ελιάς, το οποίο είναι παραπροϊόν της βιομηχανίας ελαιολάδου. Η εκμετάλλευση ενός παραπροϊόντος με περίπου 200.000 τόνους παραγωγής μόνο στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει το οικολογικό προφίλ του προϊόντος, το οποίο ενισχύεται ιδιαίτερα από τη χάρτινη βιοδιασπώμενη συσκευασία.

olive 3

Η σειρά των καινοτόμων κριτσινιών με τεχνολογία rolling, χρήση πομάσας ελιάς και λιοφυλιωμένων φρούτων και λαχανικών

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel