Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένσταση από τον έτερο υποψήφιο για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λήμνου

the roots web banners 06

Ένσταση από τον έτερο υποψήφιο για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λήμνου
30.07.2020 | 12:41

Ένσταση από τον έτερο υποψήφιο για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή με θέμα: «Καταγγελία - Ένσταση επί της διαδικασίας επιλογής του Διοικητή του ΓΝ/ΚΥ Λήμνου», απέστειλε ο κ. Δεληνικόλας Παναγιώτης, προς τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο.

Η καταγγελία – ένσταση αναφέρει:

"Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ και κ. Αντιπρόεδρε,

Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για το χρόνο που αφιερώνετε στο να διαβάσετε την παρούσα επιστολή. Επιτρέψτε μου να σας συστηθώ και να κάνω μια σύντομη περιγραφή του βιογραφικού μου.

Ονομάζομαι Δεληνικόλας Παναγιώτης (ΑΔΤ ΑΗ125226) και είμαι υποψήφιος για τη θέση του διοικητή στο Γ.Ν./Κ.Υ. Λήμνου με αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης 18899 στην 2 η Δ.Υ.Π.Ε.. Είμαι απόφοιτος του τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων του Τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ και παράλληλα με τις προπτυχιακές σπουδές μου εργάστηκα επί 5ετίας σε διοικητικές θέσεις σε μεγάλες εταιρίες εμπορίου (πολυεθνικές) διαχειριζόμενος τόσο ανθρώπινο δυναμικό αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ημερησίως. Στη συνέχεια παρακολούθησα το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με αντικείμενο την Ιατρική Φυσική – Ακτινοφυσική από όπου αποφοίτησα με Άριστα. Τέλος εκπόνησα τη διδακτορική μου έρευνα με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Strathclyde στη Γλασκώβη Σκωτίας στο αντικείμενο της Ραδιοβιολογίας Διαστήματος και Ανάπτυξης Νέων Συστημάτων Ακτινοθεραπείας και είμαι εν αναμονή της έκδοσης του πτυχίου μου. Είμαι συγγραφέας σε 9 δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες σε μεγάλα περιοδικά (Nature, Physica Medica, Scientific Reports κ.α.), έχω συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά διεθνή συνέδρια σε Ευρώπη και Αμερική, είμαι εφευρέτης σε κατατεθειμένη πατέντα για νέο σύστημα ακτινοθεραπείας στον ΟΒΙ και στο Γραφείο Πνευματικής ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου και είμαι αναγνωρισμένος και διακεκριμένος reviewer σε δύο επιστημονικά περιοδικά ένα εκ των οποίων είναι το Physica Medica. Έχω συνεργαστεί με επιστημονικές ομάδες διαφόρων εθνικοτήτων σε πολλά working groups (Eupraxia κ.α.) και έχω γνώσεις προγραμματισμού, χρήσης υπερυπολογιστών για ιατρικές προσομοιώσεις, νευρονικών δικτύων για πρόβλεψη και διαχείριση κινδύνου και εις βάθους ανάλυσης επιδημιολογικών δεδομένων με SPSS. Η επιστημονική μου πρόοδος έχει αναφερθεί επανειλημμένως σε τοπικά1 , εθνικά2 και διεθνή ΜΜΕ3 . Τέλος έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και έχω απολυθεί με το βαθμό του Λοχία (ΕΜ). Για δική σας αναφορά τo βιογραφικό που κατέθεσα συνοδευτικό της αίτησής μου για τη θέση του διοικητή μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Μετά από αυτό το «μαραθώνιο» εργασίας, σπουδών, συγγραφής και έρευνας αποφάσισα, απορρίπτοντας τα οικονομικά κίνητρα του εξωτερικού, να επιστρέψω στην πατρίδα μου την Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ακριτικό νησί της Λήμνου όπου και μεγάλωσα, με σκοπό να προσπαθήσω να προσφέρω ότι μπορώ για βοηθήσω εμπράκτως τον τόπο μου.

Η προκήρυξη της θέσης του διοικητή του ΓΝ/ΚΥ Λήμνου τον περασμένο Μάρτιο ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να αξιολογηθούν η επαγγελματική μου εμπειρία, η ακαδημαϊκή μου πορεία και η επιστημονική μου έρευνα, ώστε να αναλάβω μια θέση ευθύνης ανάλογης των προσόντων μου. Με καλή θέληση και θετική σκέψη πραγματοποίησα την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών πιστεύοντας ακράδαντα ότι σε αυτή την κυβέρνηση και στις διαδικασίες της επικρατεί η αξιοκρατία και η αξιολόγηση των πραγματικών προσόντων.

Μετά λύπης μου σήμερα διαπίστωσα ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν Γ4β/Γ.Π. οικ 45674 απόφαση του υπουργού υγείας κ. Βασιλείου Κικίλια που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 560/Υ.Ο.Δ.Δ. έχει διοριστεί νέος διοικητής του ΓΝ/ΚΥ Λήμνου, πολιτευτής4 , ε.α. Συνταγματάρχης. Επιπλέον, η σύζυγος του εν λόγω υποψηφίου είναι επί του παρόντος εργαζόμενη στο ΓΝ/ΚΥ Λήμνου, με την απόφαση κινείται στα όρια του ασυμβίβαστου και της δεοντολογίας. Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων αυτών βέβαια δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» αφού όλο το προηγούμενο διάστημα τοπικά Μ.Μ.Ε. δημοσίευαν τόσο το βιογραφικό προφίλ5 όσο και το πλήρες όνομα του υποψηφίου6 , πολύ πριν την επίσημη ανακοίνωση, βασιζόμενα όπως ανέφεραν κυρίως σε δηλώσεις του Β’ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Βουλής και βουλευτή Νομού Λέσβου κ. Αθανασίου. Την ανάμιξη του κ. Αθανασίου στην διαδικασία και την συνεργασία του επί του θέματος με τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια επιβεβαίωσε και σε προφορική του συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πρόνοιας κ. Βρούλης Παντελής7 . Τέλος 4 μέρες πριν ο ίδιος ο κ.

Αθανασίου παρακάμπτοντας την μη επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε Φ.Ε.Κ., «φωτογράφισε» τον υποψήφιο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη8 και εξέφρασε ενδιαφέρον για τις μεγάλες χρόνιες ελλείψεις του νοσοκομείου μας.

Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία, που δεν σας κρύβω ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρα για μένα, αφού έβλεπα τα πτυχία μου και τα αντικειμενικά μου προσόντα να αγνοούνται σκόπιμα, αναρωτιέμαι αν τελικά η μόρφωση και η κατάρτιση προσμετρώνται για την πλήρωση θέσεων ευθύνης. Αν η απάντηση είναι όχι, ποιος ο λόγος των προκηρύξεων και της εκδήλωσης ενδιαφέροντος;

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά να ελέγξετε το ζήτημα και να προωθήσετε την αξιοκρατία, μιας και τόσο το ακριτικό μας νησί όσο και το πολύπαθο νοσοκομείο μας έχουν πραγματική ανάγκη από σωστό χειρισμό για να επανέλθει η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το τοπικό σύστημα υγείας. Για ένα διοικητή νοσοκομείου δεν αρκεί η διοικητική προϋπηρεσία αλλά πρέπει συσσωρευτικά να διαθέτει και αντίληψη σχετικά με ζητήματα υγείας, επιστημονική κατάρτιση και επικοινωνιακές δεξιότητες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση σας καθώς και στο σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης και πιστεύω ακράδαντα ότι το παρόν κυβερνητικό σχήμα θέλει προάγει την επιστημονική κατάρτιση, να απαλλαγεί από πολιτικά βαρίδια και να φέρει τους Έλληνες επιστήμονες πίσω στην πατρίδα, καταπολεμώντας ριζικά το brain drain.

Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο που αφιερώσατε στο να διαβάσετε την επιστολή μου και εύχομαι καλή υγεία, επιτυχίες και μακροημέρευση τόσο σε εσάς όσο και στους οικείους σας.

Μετά τιμής και εκτίμησης, Παναγιώτης Δεληνικόλας (BSc, MSc, PHD c.)"

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel