Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΠΕΔ Β. Αιγαίου: «Απαράδεκτη η μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»
ΠΕΔ Β. Αιγαίου: «Απαράδεκτη η μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»
30.07.2020 | 12:24

ΠΕΔ Β. Αιγαίου: «Απαράδεκτη η μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλουν ως απαράδεκτη την ενέργεια της Τουρκικής Κυβέρνησης να μετατρέψει τον Ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, από μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί, εξέδωσε ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Β. Αιγαίου.

Το ψήφισμα αναφερει:

Η προκλητική αυτή ενέργεια, προσβάλλει βάναυσα την ιστορική μας μνήμη, το εθνικό και θρησκευτικό μας αίσθημα και έρχεται σε ευθεία αντίθεση στην κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας, σε καμία δε περίπτωση δεν βοηθά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας.

Η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί πλήγμα και προσβολή όχι μόνο ενός Οικουμενικού Συμβόλου του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, αλλά και ενός μοναδικού μνημείου που προστατεύει τις πανανθρώπινες αξίες για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, που τόση αξία έχουν στη σημερινή ταραχώδη εποχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Β. Αιγαίου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση αυτή, χαιρετίζει και στηρίζει όλες τις προσπάθειες και τις διεθνείς πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για να αναδειχθεί ο παγκόσμιος και οικουμενικός ρόλος της Αγίας Σοφίας ως Μνημείο όλης της ανθρωπότητας.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις σ’ αυτή την κρίσιμη για τον Ελληνισμό συγκυρία, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προτάξουν το εθνικό συμφέρον απέχοντας από ενέργειες και δηλώσεις που υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018