Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στοχοποιούν την Λήμνο οι Τούρκοι | Καταγγέλλουν με εικόνα τον Ελληνικό Στρατό

banner roots

Στοχοποιούν την Λήμνο οι Τούρκοι | Καταγγέλλουν με εικόνα τον Ελληνικό Στρατό
08.07.2020 | 11:23

Στοχοποιούν την Λήμνο οι Τούρκοι | Καταγγέλλουν με εικόνα τον Ελληνικό Στρατό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Τουρκία στοχοποιεί πλέον ανοιχτά τα Ελληνικά νησιά, ζητώντας αποστρατικοποίηση.

H εφημερίδα «Υeniakit» και η καθηγήτρια Εμετέ Γκιουζουγκιουζελί δημοσιεύοντας εικόνα από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Λήμνο, η οποία έχει παρθεί πιθανώς από τουρκικό UAV, αναφέρουν:

«Η Ελλάδα χωρίς να υπολογίζει τα συνοριακά αιτήματα για τις ακτές των νησιών του Αιγαίου, όπως και το διεθνές δίκαιο συνεχίζει να προκαλεί ένταση στην περιοχή. Η ελληνική διοίκηση αν και δεν διαθέτει κανένα νομικό έρεισμα, δεν υπολογίζει τα θαλάσσια σύνορα και την ΑΟΖ της Τουρκίας, κατά παράνομο τρόπο εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.

Τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχώς αμφισβητούνται ενώ η Ελληνική πλευρά παίρνει μία θέση που δεν υπολογίζει κανόνες. Στο πεδίο από αυτό όπου υπάρχει επί μακρόν μία διαμάχη απέναντι στην εποικοδομητική και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο στάση της Τουρκίας, η Ελλάδα ακολουθώντας μία επιθετική και κακομαθημένη στάση, συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου. Η βοηθός καθηγήτρια Δρ. Εμετέ Γκιουζούγκιουζελί ασχολήθηκε σχετικά με τις ελληνικές παραβιάσεις.

Η βοηθός καθηγήτρια  σχετικά με αυτά που συμβαίνουν στα νησιά του Αιγαίου έγραψε τα εξής :

Καταρχήν η Λήμνος είναι το μέρος όπου υπογράφτηκε η περιβόητη συνθήκη του Μούδρου (κατοχή του οθωμανικού κράτους). Το αποστρατιωτικοποιημένη καθεστώς της νήσου Λήμνου καθορίστηκε με το άρθρο 12 της συνθήκης της Λωζάννης του 1923 και με τα άρθρα 4 και 6 της Λωζάνης για τη συνθήκη των Στενών. Έγινε αποδεκτό και με την συνθήκη των Παρισίων της 10/2 1947. Ο αφοπλισμός με τις αναφερόμενες αυτές συμφωνίες κατέστη εθιμικό δίκαιο».

Η κεντρική φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο προέρχεται από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και πως έχει παρθεί από τουρκικό UAV. Τα συγκεκριμένα UAV ”σαρώνουν” κυριολεκτικά το Ανατολικό Αιγαίο!

Σύμφωνα με την Γκιουζουγκιουζελί, η Ελλάδα παραβιάζει μια σειρά από συμφωνίς, εξοπλίζοντας τα νησιά και ιδίως την Λήμνο, την οποία στοχοποιεί το άρθρο.

Η Δρ. Εμετέ Γκιουζούγκιουζελί διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον γνωστό μισέλληνα, Φερρούχ Οζκάν, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Ελλάδας (YUNTURK), ενώ είναι υποτακτική του καθεστώτος Ερντογάν.

 
 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το