Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστολή Κατεβαινίδου στον Δήμο Λήμνου για τα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας (photos)

banner roots

Επιστολή Κατεβαινίδου στον Δήμο Λήμνου για τα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας (photos)
03.07.2020 | 21:11

Επιστολή Κατεβαινίδου στον Δήμο Λήμνου για τα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λήμνου και τον Δήμαρχο του νησιού κ. Δημήτρη Μαρινάκη απέστειλε η προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου κ. Γεσθημανή Κατεβαινίδου, σημειώνοντας για μια ακόμα φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του σχολείου.

Όπως τονίζει η κ. Κατεβαινίδου:

«Για άλλη μία φορά σας αναφέρουμε τις απαραίτητες εργασίες επισκευής και συντήρησης που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας.

Κυρίως Κτίριο

• Ελαιοχρωματισμός της πρόσοψης αλλά και της πίσω πλευράς του κτιρίου
• Επισκευή των εξωτερικών αποχετεύσεων(στην πίσω πλευρά του κτιρίου)
• Κοπή των ξερών χόρτων, στην πίσω πλευρά(πυροπροστασία)
• Απομάκρυνση των δύο παλαιών τερμάτων ποδοσφαίρου από το μπροστινό χώρο(πάρκινγκ) προς αποφυγή ατυχήματος καθώς το καλοκαίρι είναι χώρος συγκέντρωσης των παιδιών του χωριού.
• Ασβέστωμα και περιποίηση της περίφραξης
• Διαμόρφωση του εδάφους της παιδικής χαράς που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου.(Από τις βροχές και με το χρόνο το έδαφος έχει γίνει ανώμαλο και έχει λακκούβες, με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλές για τους μαθητές.)

Αίθουσα Δούκας Παλαιολόγος (Αίθουσα ψυχοκινητικής)

Άμεση!!! αντικατάσταση της σκεπής και του ταβανιού (χρόνιο πρόβλημα).
• Λοιπές απαραίτητες εργασίες επισκευής της αίθουσας, η οποία (όπως ήδη γνωρίζετε) κατοικείται πλέον από τρωκτικά! Επιπλέον είναι εκεί αποθηκευμένος ο εξοπλισμός που μας είχε αποσταλεί από το ΕΣΠΑ για τη δημιουργία της αίθουσας ψυχοκινητικής. Δεν γνωρίζω σε ποια κατάσταση έχουν περιέλθει τα όργανα και ό,τι έχουμε αποθηκευμένο, μετά από την εγκατάλειψή τους στο έλεος των τρωκτικών.(Είχα συζητήσει με τον αντιδήμαρχο από την αρχή της σχολικής χρονιάς το ενδεχόμενο αποθήκευσή τους σε κάποιον άλλο ασφαλή χώρο, αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια). Το τονίζω για άλλη μία φορά : Η ΑΊΘΟΥΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ!!!

Σας επισυνάπτω για άλλη μια φορά, φωτογραφίες για να δείτε το μέγεθος της καταστροφής και του τεράστιου υγειονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου μας. Ούτε τα ποδήλατα δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε φέτος!!!

Γνωρίζετε τους χώρους που διαθέτουμε για τη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου. Την επόμενη σχολική χρονιά θα φιλοξενηθούν συνολικά 4 μαθητές στο Δημοτικό και με προοπτική να εγγραφούν άλλοι 3 στο Ειδικό Νηπ/γείο.

Παρακαλώ, να λάβετε πολύ σοβαρά υπ΄όψη σας την αναγκαιότητα ύπαρξης της συγκεκριμένης αίθουσας για τη λειτουργία ενός τόσο ιδιαίτερου Σχολείου, που φιλοξενεί παιδιά με αυτισμό, κινητικά προβλήματα και άλλα και πόσο ανάγκη έχουν από μια αίθουσα φυσιοθεραπείας, χαλάρωσης και ψυχοκινητικής (ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες που δεν μπορούμε να κάνουμε έξω διάλειμμα ή να γυμναστούν τα παιδιά!!)».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το