Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αποκλειστικές εικόνες: Πανέμορφα αποδημητικά πουλιά επισκέφθηκαν τη Λήμνο!
Αποκλειστικές εικόνες: Πανέμορφα αποδημητικά πουλιά επισκέφθηκαν τη Λήμνο!
28.03.2020 | 21:19

Αποκλειστικές εικόνες: Πανέμορφα αποδημητικά πουλιά επισκέφθηκαν τη Λήμνο!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Δεκάδες αποδημητικά πουλιά εμφανίστηκαν στον ουρανό της Λήμνου συνθέτοντας μια μοναδική εικόνα στη φύση της Λήμνου.

Πρόκειται για το είδος των μαυροπελαργών, ένα πελαργόμορφο αποδημητικό πτηνό της οικογένειας των Πελαργίδων. Σύμφωνα με το Wikipedia, η επιστημονική του ονομασία είναι Ciconia Nigra -η λέξη «nigra» είναι λατινικής προέλευσης, σημαίνει «μαύρος» και οφείλεται στα μαύρα φτερά του πάνω μέρους του σώματός του.

Ο κύριος όγκος των μαυροπελαργών αναχωρεί από τα ευρωπαϊκά εδάφη αναπαραγωγής στα μέσα Αυγούστου κατά μεγάλα σμήνη, που καταφθάνουν στην Αφρική από τα μέσα Οκτωβρίου. Την άνοιξη, τα πουλιά επιστρέφουν βόρεια και καταφθάνουν στην Ευρώπη στις αρχές της άνοιξης, συνήθως μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου και εγκαθίστανται αμέσως στα παλιά τους εδάφη. Στην Ελλάδα, ο μαυροπελαργός είναι πλήρως μεταναστευτικό είδος, δηλαδή όλοι οι πληθυσμοί φεύγουν το φθινόπωρο για την Αφρική, για να επανέλθουν την άνοιξη στη χώρα μας και να φωλιάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από χρόνια, είχε καταγραφεί στη Λήμνο ένας μικρός αριθμός των εν λόγω πουλιών που είχαν παραμείνει στο νησί για λίγες ώρες. Το σημερινό θέαμα αποτελεί γεγονός σπάνιο για τα δεδομένα της Λήμνου, αφού, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι μαυροπελαργοί σήμερα ξεπερνούσαν τους 100.

Τα πανέμορφα πουλιά απαθανάτισε με τον φακό του ο Θανάσης Λαμπρίδης.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018