Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η «Πολιόχνη» στο Νηπιαγωγείο Κοντιά για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας (photos)
facebook seminaria
Η «Πολιόχνη» στο Νηπιαγωγείο Κοντιά για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας (photos)
06.03.2020 | 17:10

Η «Πολιόχνη» στο Νηπιαγωγείο Κοντιά για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το Νηπιαγωγείο Κοντιά επισκέφτηκαν σήμερα, Παρασκευή 6 Μαρτίου, τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Πολιόχνη», με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας & του Εκφοβισμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η παρέμβαση με τίτλο "Οι κάλτσες μας ΑΛΛΙΩΣ! Όλοι ίσοι-Όλοι διαφορετικοί" είχε ως στόχο την πρόληψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού μέσα από την ευαισθητοποίηση των παιδιών στις έννοιες της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας. Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 20 μαθητές και μαθήτριες. Τη δράση συντόνισαν η Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος και η Αγγελική Αβραμίδου Κοινωνική Λειτουργός».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της «Πολιόχνης»:

«Σήμερα, 6 Μαρτίου, είναι η Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying). Η βία στα σχολεία και ο ενδοσχολικός εκφοβισμός (school bullying) θεωρούνται πλέον κοινωνικό πρόβλημα και οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται συστηματική, εσκεμμένη και επαναλαμβανόμενη βία, καθώς και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός του σχολείου. Η ενδοσχολική βία, ξεκινά από πολλές και διάφορες αιτίες, εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους, σε ποικίλη ένταση, προκαλώντας έντονο άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια, φοβίες κ.α και τραυματίζει σοβαρά τη ψυχή του παιδιού. Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Πολιόχνη" μέσα από τις δράσεις του στοχεύει στην πρόληψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας & του εκφοβισμού, τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων "Πολιόχνη" επισκέφτηκαν σήμερα 6 Μαρτίου, κατόπιν προσκλήσεως, το Νηπιαγωγείο Κοντιά. Η παρέμβαση με τίτλο "Οι κάλτσες μας ΑΛΛΙΩΣ! Όλοι ίσοι-Όλοι διαφορετικοί" είχε ως στόχο την πρόληψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού μέσα από την ευαισθητοποίηση των παιδιών στις έννοιες της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας. Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 20 μαθητές και μαθήτριες. Τη δράση συντόνισαν η Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος, και η Αγγελική Αβραμίδου, Κοινωνική Λειτουργός».

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018