Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το «Lemnos Philema» γίνεται σύλλογος και φιλοδοξεί να βάλει τη Λήμνο στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας (audio)

the roots web banners 06

Φωτογραφία: Google/ Emmanouela Vergou Φωτογραφία: Google/ Emmanouela Vergou
24.02.2020 | 21:15

Το «Lemnos Philema» γίνεται σύλλογος και φιλοδοξεί να βάλει τη Λήμνο στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Τη «μεταμόρφωση» σε σύλλογο ανακοίνωσαν σήμερα οι άνθρωποι του «Lemnos Philema», του γνωστού Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου της Λήμνου που έχει αποτελέσει θεσμό για το νησί, αφού κάθε χρόνο, στην καρδιά του καλοκαιριού, καταφέρνει να προσελκύσει το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών.

Ο σύλλογος μετρά μόνο λίγους μήνες από τη σύστασή του και ήδη απαριθμεί 22 μέλη, στα οποία συγκαταλέγονται επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης καθώς και άνθρωποι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και την οινοποιία. «Σκοπός του συλλόγου είναι να αναδειχθεί η γαστρονομία και η οινοποιία της Λήμνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», λέει η πρόεδρος του «Lemnos Philema» Μαρία Καλλιγερή μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου.

Στον πυρήνα της νέας, φιλόδοξης προσπάθειας βρίσκεται η συνεργασία και η ομαδική δουλειά προκειμένου η Λήμνος να εδραιωθεί στον χάρτη με τους πιο γνωστούς γαστρονομικούς προορισμούς της χώρας. Ήδη προγραμματίζονται δράσεις εκτός νησιού σε συνεργασία με σημαντικούς ανθρώπους της γαστρονομίας με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών στο νησί του Ηφαίστου.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε η Μαρία Καλλιγερή στον FM 100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το