Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Α. Κουτελιδάκης για τις έρευνες με διατροφικές παρεμβάσεις: «Βασικός μας στόχος είναι πάντα η καινοτομία» (audio)
Ο Α. Κουτελιδάκης για τις έρευνες με διατροφικές παρεμβάσεις: «Βασικός μας στόχος είναι πάντα η καινοτομία» (audio)
20.02.2020 | 18:12

Ο Α. Κουτελιδάκης για τις έρευνες με διατροφικές παρεμβάσεις: «Βασικός μας στόχος είναι πάντα η καινοτομία» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με στόχο πάντα την καινοτομία, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου εγκαινιάζει τη νέα εποχή στην ερευνητική του δράση με τη διεξαγωγή μελετών με διατροφικές παρεμβάσεις.

«Ανέκαθεν στοχεύαμε στη δημιουργία νέων προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία και με πιθανές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία. Πλέον έχουμε φτάσει σε τέτοιο στάδιο, όπου εκτός από το να παράγουμε τέτοια προϊόντα και να τα μελετάμε στο εργαστήριο, μπορούμε και να παρατηρήσουμε πώς αυτά επιδρούν στον ανθρώπινο οργανισμό μετά την κατανάλωσή τους», λέει στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου ο υπεύθυνος των ερευνών, επίκουρος καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου κ. Αντώνης Κουτελιδάκης.

Όπως εξηγεί, η ερευνητική του ομάδα που αποτελείται από υποψήφιους διδάκτορες και φοιτητές του Τμήματος, σε συνεργασία με τον στρατιωτικό ιατρό και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου κ. Θωμά Λούκα, θα διεξαγάγει μελέτες για τη δημιουργία λειτουργικών προϊόντων, καθώς και για το πώς αυτά επιδρούν στο λιπιδαιμικό προφίλ και σε άλλους βιοδείκτες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο μικροσκόπιο θα μπουν και τοπικά προϊόντα της Λήμνου, τα οποία, μετά το πέρας των ερευνών, θα προωθηθούν στους καταναλωτές με σκοπό την προαγωγή της υγείας τους πάντα στο πλαίσιο μια ισορροπημένης διατροφής. Επόμενος στόχος της ερευνητικής ομάδας, είναι η επέκταση αντίστοιχων ερευνών σε μεγαλύτερα στρώματα του τοπικού πληθυσμού μέσω διεξαγωγής επιδημιολογικών μελετών.

Ερωτηθείς σχετικά με τους παράγοντες που έχουν συμβάλει στην υλοποίηση τέτοιων ερευνητικών πλάνων, ο κ. Κουτελιδάκης εξηγεί ότι πλέον η πανεπιστημιακή σχολή της Λήμνου είναι σε θέση να δημιουργεί ερευνητικές ομάδες και να πραγματοποιεί συνεργασίες, όπως εν προκειμένω με τον Θωμά Λούκα, αφού διαθέτει περισσότερο διδακτικό προσωπικό και υποψήφιους διδάκτορες, ενώ φυσικά και η ύπαρξη περισσότερης υλικοτεχνικής υποδομής έχει συμβάλει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακούστε τη συζήτηση.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018