Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΕΠΕ Λήμνου: Χρειάζονται οργανικές θέσεις Γερμανικής, Πληροφορικής, ΕΒΠ και ΕΕΠ για τα Δημοτικά Σχολεία
ΣΕΠΕ Λήμνου: Χρειάζονται οργανικές θέσεις Γερμανικής, Πληροφορικής, ΕΒΠ και ΕΕΠ για τα Δημοτικά Σχολεία
18.11.2019 | 13:43

ΣΕΠΕ Λήμνου: Χρειάζονται οργανικές θέσεις Γερμανικής, Πληροφορικής, ΕΒΠ και ΕΕΠ για τα Δημοτικά Σχολεία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή με θέμα : Σύσταση οργανικών θέσεων Γερμανικής Γλώσσας, Πληροφορικής, Ειδικό Βοηθητικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό για τα Δημοτικά Σχολεία της Λήμνου, απέστειλε ο ΣΕΠΕ στο Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και τη Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου.

Η επιστολή αναφέρει:

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μόνιμα ανάγκες στα δημοτικά σχολεία της Λήμνου για διδασκαλία του μαθήματος της Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ07) από εκπαιδευτικό της αντίστοιχης ειδικότητας. Για τη φετινή σχολική χρονιά, 6 σχολεία του νησιού καλύπτονται από μία εκπαιδευτικό ειδικότητας Γερμανικής Γλώσσας η οποία υπηρετεί με απόσπαση για το λόγο ότι δεν υπάρχει οργανική θέση για το μάθημα αυτό στα δημοτικά σχολεία της Λήμνου.

Επίσης, οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών πληροφορικής (ΠΕ86) που έχουν δοθεί για τα δημοτικά σχολεία της Λήμνου είναι 2, τη στιγμή που οι ανάγκες των σχολείων σύμφωνα με τα υπάρχοντα τμήματα είναι για 3 εκπαιδευτικούς πληροφορικής.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου και του Συλλόγου μας για να καθορίζονται τα τμήματα με βάση την αναλογία ενός εκπαιδευτικού ανά 15 μαθητές στην Α’ και Β’ τάξη και ενός εκπαιδευτικού ανά 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις του δημοτικού σχολείου, οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς τόσο της Γερμανικής Γλώσσας όσο και της Πληροφορικής, είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ακόμη, στις 16-4-2019, το Υπουργείο Παιδείας προέβη σε ανακατανομή οργανικών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, σύμφωνα με την οποία καταργήθηκε η οργανική θέση του Εργοθεραπευτή (ΠΕ29) από το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας Λήμνου. Η ειδικότητα του Εργοθεραπευτή αλλά και άλλες ειδικότητες όπως αυτή του ψυχολόγου, κρίνονται παραπάνω από απαραίτητες σ’ ένα Ειδικό Σχολείο φιλοξενεί 6(έξι) μαθητές με πολλαπλές αναπηρίες στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και 2 (δύο) νήπια στο Ειδικό Νηπιαγωγείο, σε ένα ακριτικό νησί, όπως είναι η Λήμνος.

Επίσης, στη νέα κατανομή δεν συμπεριλήφθηκε ούτε μία οργανική θέση Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ούτε στο Ειδικό Δημοτικό ούτε στο Ειδικό Νηπιαγωγείο, όταν οι περισσότεροι μαθητές που φοιτούν σε αυτό δεν αυτοεξυπηρετούνται.

Με βάση τα παραπάνω, απαιτούμε για τα δημοτικά σχολεία της Λήμνου (Β΄ Λέσβου) :
• Τη σύσταση οργανικής θέσης για εκπαιδευτικό Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ07).
• Τη σύσταση νέας, 3ης οργανικής θέσης για εκπαιδευτικό πληροφορικής (ΠΕ86).
• Την επαναφορά της οργανικής θέσης του Εργοθεραπευτή και τη σύσταση οργανικών θέσεων Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και Ψυχολόγου για το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας Λήμνου.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018