Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΕΠΕ Λήμνου: «Μαθηθής ΑμεΑ δεν μπορεί να πάει σχολείο λόγω μη χρηματοδότησης δρομολογίου ταξί»
ΣΕΠΕ Λήμνου: «Μαθηθής ΑμεΑ δεν μπορεί να πάει σχολείο λόγω μη χρηματοδότησης δρομολογίου ταξί»
11.11.2019 | 17:57

ΣΕΠΕ Λήμνου: «Μαθηθής ΑμεΑ δεν μπορεί να πάει σχολείο λόγω μη χρηματοδότησης δρομολογίου ταξί»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Έπαρχο Λήμνου απέστειλε ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», ζητώντας την ικανοποίηση του αιτήματος για έγκριση χρηματοδότησης δρομολογίου ταξί, προκειμένου μαθητής ΑμεΑ από τα Τσιμάνδρια, να μπορεί να μετακινείται δωρεάν και με ασφάλεια προς το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας.

Αναλυτικά, η επιστολή του συλλόγου:

Θέμα: Να ικανοποιηθεί το αίτημα για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση μαθητή ΑμεΑ στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας

Θεωρούμε απαράδεκτο ότι στα μέσα του Νοέμβρη μαθητής ΑμεΑ παραμένει ακόμα στο σπίτι του, εκτός του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμη από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου το δρομολόγιο ταξί, για τη μεταφορά του από τα Τσιμάνδρια προς Καλλιθέα και επιστροφή.

Είναι υποχρέωση του Κράτους να μεριμνά για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των παιδιών ΑμεΑ.

Στηρίζουμε το αίτημα των εκπαιδευτικών και των γονιών του μαθητή και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ικανοποίηση του δικαιώματος για ασφαλή και δωρεάν μετακίνησή του από και προς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, με την άμεση έγκριση της χρηματοδότησης των δρομολογίων ταξί έτσι όπως αναφέρονται στο σχετικό αίτημα των εκπαιδευτικών του Ειδικού Σχολείου.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018